Guler Alin, consilier municipal USR Zalău: „Primăria Zalău a descoperit economia circulară”

Guler Alin, consilier municipal USR Zalău:

Primăria Zalău a descoperit economia circulară …adică recondiționarea obiectelor deteriorate, …doar a celor din parcuri, deocamdată.

În ședința de joi 25 ianuarie 2014 a CL Zalău am avut o discuție contradictorie cu domnul viceprimar Bălăjel pe tema casării în trecut, recondiționării în prezent, a unor aparate de joacă/bănci din parcurile orașului. Concret, mi-am exprimat bucuria că în sfârșit primăria a „evoluat” și a trecut la recondiționarea mobilierului/jucăriilor din parcurile orașului (în fapt să înlocuiască lemnul deteriorat, nu să arunce tot ansamblul în cauză), exprimându-mi totodată părerea de rău pentru ușurința cu care s-a votat casarea a numeroase obiecte de mobilier stradal sau de joacă, anul trecut.
Intervenția mea referitoare la casarea obiectelor a atras dezaprobarea domnului vice care m-a asigurat că ”băncuțele nu se casează ci se recondiționează”, iar municipalitatea ”nu casează lucrurile doar de dragul de a le casa”, ba mai mult ”aceste lucrări se fac după o regulă pe domeniul public, la solicitarea și cu acceptul cetățenilor”.

Dacă lucrurile stau așa cum zice domnul viceprimar, sau nu, cred că fiecare dintre locuitorii municipiului știu, cunosc și și-au făcut o părere pe acest subiect.
Important, zic eu, e faptul că ”am evoluat”, adică nu mai aruncăm lucrurile puțin deteriorate, ci le recondiționăm. Anul acesta au fost recondiționate 6 obiecte de mobilier de joacă care au ajuns la Gradinița nr. 5 și Grădinița nr. 4.

Succes primăriei pe această cale a progresului și sustenabilității!,,

Comunicat de presă emis de USR Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *