Guvernul de coaliție PNL PSD UDMR sprijină cetățenii prin măsuri economico-sociale

👏 Guvernul condus de premierul PNL Nicolae Ciucă sprijină cetățenii prin măsuri economico-sociale!

📍Pachetul “Sprijin pentru România” prezentat de premierul PNL Nicolae Ciucă vine în ajutorul cetățenilor aflați în dificultate! Încă două măsuri au fost prezentate, spre a fi implementate începând cu 1 iunie, și anume:

1️⃣ Vouchere de 250 lei vor fi acordate celor cu venituri mici, o dată la două luni. Sumele acordate însumează 3 miliarde de euro, iar jumătate dintre aceștia provin din fonduri UE. Beneficiarii acestora vor fi persoane și familii cu adevărat în nevoie, fiind împărțite în 6 categorii:

▶️ Pensionarii cu venit lunar sub 1500 lei;

▶️ Persoane cu dizabilități cu venit lunar sub 1500 lei;

▶️ Familiile cu cel puțin doi copii în întreținere, cu venit net lunar pe membru de familie sub 600 lei;

▶️ Familiile monoparentale cu venit net lunar sub 600 de lei;

▶️ Familiile care au drept la ajutor social;

▶️ Persoanele fără adăpost;

📍Numărul total al beneficiarilor este de aproximativ 3 milioane de români, iar scopul măsurii este de a amortiza efectele produse de contextul actual pentru cetățenii aflați cu adevărat în situații critice.

2️⃣ A doua măsură propusă de Guvernul condus de PNL susține proiectele de investiții, prin care se alocă a doua tranșă din sprijinul de 5,2 miliarde de lei. Măsura vizează ajustarea prețurilor din proiectele cu finanțare din fonduri externe nerambursabile, iar în această categorie se încadrează:

▶️ Proiectele de infrastructură de transport;

▶️ Proiectele de rețele de apă și canalizare;

▶️ Proiectele privind eliminarea deșeurilor;

▶️ Proiectele cu finanțare din POR;

📍 Peste 5000 de contracte aflate în derulare sunt vizate de această măsură, iar impactul financiar este de peste 1 miliard de euro. Conflictul din Ucraina, dar și creșterea prețurilor la energie și al materialelor de construcție au făcut necesară această măsură de sprijin pentru proiectele aflate în derulare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *