Guvernul „NU SE POATE” anunță austeritatea !

Când PSD avertiza în campanie că Guvernul Dreptei Unite va aduce austeritatea în România, liderii acestor partide spuneau că este doar o propagandă mincinoasă. Niciunul dintre ei nu le-a spus alegătorilor că ➡️„nu se pot” majora pensiile, că ➡️„nu se pot” acorda vouchere de vacanță sau că ➡️„nu se poate” acorda gratuitatea pe CFR pentru studenți. Peste 7 milioane de români vor fi afectați de măsurile de austeritate ale Guvernului „Nu se poate”. Nu există categorie socială care să nu fi luat țeapă: salariați, pensionari, tineri, copii, antreprenori HORECA.
Austeritatea Guvernului își face simțită prezența în tot mai multe domenii. Începând de la faptul că ↘️nu au un plan pentru accesarea banilor europeni, Planul de Redresare și Reziliență nu corespunde recomandărilor instituțiilor europene, Cîțu sfidează și își bate joc din nou de încrederea cetățenilor, care au votat un anumit program electoral al PNL și acum se văd mințiți în față, cu justificarea bugetului de austeritate al anului 2021 că ↘️“una este programul electoral și alta programul de guvernare”.
Iată și “soluțiile” Guvernului:
❌Înghețarea pensiilor și creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani
Chiar premierul actual, ministrul Finanțelor de atunci, le promitea în plină campanie pensionarilor că pensiile vor crește cu 8,1% din ianuarie 2021. Mai mult, chiar în programul lor de guvernare au scris minciuna negru pe alb, că vor majora „anual” punctul de pensie.
Totodată, ministrul Muncii, Raluca Turcan, prelungește efectiv vârsta de pensionare sub aparența unei așa-zise opțiuni între ieșirea la pensie pentru limita de vârstă și continuarea activității până la 70 de ani. Opțiunea vehiculată de Turcan este o păcăleală! În fapt, reprezintă o creștere mascată a vârstei de pensionare.
❌Tăierea voucherelor de vacanță și „plafonarea” sporurilor bugetarilor
Turismul din România primește o lovitură de grație după dezastrul de anul trecut. Firmele vor da faliment și nu vor mai plăti taxe la buget, iar salariații acestor firme vor intra în șomaj. Nu în ultimul rând, se renunță la o măsură care avea beneficiul de a fiscaliza o mare parte din activitatea turistică din România, care acum, pe fondul pandemiei și cu spectrul falimentului, va reintra în zona gri sau chiar în zona neagră.
Totodată, coaliția de guvernare tot insistă în mod populist că va „plafona” sporurile bugetarilor, aplicând aceeași tehnică de asmuțire a românilor împotriva românilor. În realitate, Guvernul Cîțu nu are ce să plafoneze pentru că sporurile bugetarilor sunt deja plafonate, încă de la intrarea în vigoare a Legii salarizării unitare în guvernarea PSD.
❌Anularea gratuității pentru studenți la călătoriile CFR
Prin propunerea de renunțare a gratuității călătoriilor cu trenul pentru studenți, Guvernul arată că nu pune deloc preț pe această categorie care aduce plusvaloare și contribuie la dezvoltarea României.
❌Domeniul sănătății este scăpat de sub control
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, nu și-a făcut datoria. Au trebuit să moară oameni pentru ca ministrul să spună că va face într-o săptămână după tragedie ce n-a făcut în precedentele 5. Pandemia COVID este în continuare scăpată de sub control, raportările sunt haotice, strategia de testare este greșită, iar organizarea vaccinării profund deficitară.
Mai nou, după redeschiderea școlilor au apărut și primele cazuri de îmbolnăvire. Acum se colorează hârtia de turnesol care arată că actualul ministru al sănătății nu a făcut nimic pentru pregătirea testării în școli în vederea redeschiderii unităților de învățământ. Nu există nici până acum o procedură de testare a elevilor din clasele în care apar cazuri de COVID.
❌44.000 bugetari în plus în Guvernarea PNL Orban-Cîțu
În timp ce Cîțu susține demagogic că vrea să „asaneze” sistemul bugetar, în spate, PNL a căpușat deja tot sistemul public cu zeci de mii de politruci liberali. Oriunde pui degetul în sistemul public, sare un PNL-list angajat în guvernarea Orban-Cîțu.
Austeritatea iresponsabilă impusă de Guvernul Dreptei Unite, condus de fruntașul liberal Cîțu, trebuie dur sancționată, începând cu demisia/demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.
Comunicat transmis de Partidul Social Democrat 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *