Guvernul României a luat decizii importante pentru susținerea sectorului HORECA

Decizii importante luate de Guvern pentru susținerea sectorului HORECA și pentru desfășurarea recensământului populației și locuințelor:
✔️ Se prelungește cu 180 de zile scutirea de la plata impozitului specific pentru firmele din industria ospitalității. Decizia contribuie la protejarea locurilor de muncă și a sectorului HORECA, în contextul pandemiei COVID-19;
✔️ Primul recensământ fără hârtie din istoria recensămintelor din România! Guvernul a detaliat mecanismul de realizare on-line a recensământului pentru populație și locuințe, proces ce va începe mâine, 1 februarie 2022. Chestionarul este conceput în format electronic, în două versiuni corespunzătoare celor două metode de colectare directă a datelor de la populație: autorecenzare online și interviu față-n față asistat de calculator.
Totodată, se aduc clarificări și simplificări, astfel încât recensământul să se realizeze fără sincope și să se încheie cu rezultate relevante privind populația rezidentă a României. Deși desfașurarea recensământului a fost amânată cu un an, din 2021 în 2022, termenul de finalizare și de diseminare a rezultatelor preliminare a rămas cel inițial, respectiv 30 decembrie 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *