VIDEO: Europarlamentarul Cristian Terheș, președintele PNȚCD Sălaj, a sărbătorit Ziua Națională la Zalău

Liderul PNȚCD Sălaj, europarlamentarul Cristian Terheș, alături de mai mulți membri de partid, au sărbătorit ziua de 1 Decembrie – Ziua Națională a României la Zalău.

Tărăniștii au organizat un eveniment la ora 10.00, în centrul Zalăului, unde au depus o jerbă de flori la bustul marelui om politic și de stat Iuliu Maniu, ocazie cu care europarlamentarul Terheș a transmis un mesaj de „La mulți ani” tuturor sălăjenilor și românilor de pretutindeni.

„Marea Unire de la 1 decembrie 1918 este desavarsirea luptei de emancipare nationala și a celei pentru respectarea drepturilor romanilor ardeleni, lupta in care Partidul National Roman a avut rol fundamental. “Națiunea română așteaptă și pretinde, după multe suferințe de veacuri, afirmarea și valorizarea drepturilor ei nestrămutate și inalienabile la deplina viață națională”, afirma Partidul Național Român, prin Alexandru Vaida-Voievod, la 18 octombrie 1918 în Parlamentul de la Budapesta. Dupa Marea Unire Partidul National Roman, condus de Iuliu Maniu, s-a unit cu Partidul Taranesc, condus de Ion Mihalache, devenind Partidul National Taranesc, ce a continuat si dupa unire lupta pentru democratie, libertate si respectarea drepturilor omului in Romania Mare. La 102 ani dupa Marea Unire idealurile luptatorilor pentru emancipare nationala sunt inca actuale.
Exemplul lor este un model de inspiratie, curaj si demnitate de urmat pentru orice roman care isi iubeste tara si semenii. Acum este momentul sa demostram ca suntem cu adevarat uniti, ca avem aceleasi idealuri, acelasi curaj si aceeasi determinare de care au dat dovata inaintasii nostri! Este momentul sa aratam ca ne stim directia spre viitor, sa fim solidari si sa nu lasam dezbinati. 1 Decembrie ne reaminteste ca tuturor ne bate in piept o inima de roman, ca ne curge acelasi sange prin vene, sange ce a curs în luptele ce au pus temelia statului national roman, pentru ca noi astazi sa ne bucuram de unire in libertate.
La multi ani Romania, la multi ani tuturor romanilor, indiferent de unde va aflati!”, a transmis președintele PNȚCD Sălaj, europarlamenarul Cristian Terheș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *