Identificat cu operativitate de polițiștii rutieri, după ce a fost implicat într-un accident rutier și a părăsit locul faptei

Luni, 19 decembrie a.c., în jurul orei 19.45, pe D.N. 1/F, în localitatea Românași, un bărbat de 28 de ani, din localitatea Sânmihaiu Almașului, județul Sălaj, în timp ce conducea un autoturism pe direcția Românași – Cluj, a acroșat cu oglinda retrovizoare dreapta a autoturismului un localnic de 28 ani, care se deplasa în calitate de pieton, pe partea dreaptă a carosabilului, în mod neregulamentar.

După producerea accidentului rutier, conducătorul auto a părăsit locul accidentului fără încuviințarea poliției, fiind identificat cu operativitate și depistat, la scurt timp, la domiciliu acestuia, în localitatea Românași.

În urma testării pietonului cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,73 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

În urma accidentului rutier, bărbatul de 28 de ani a suferit leziuni ușoare, pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Serviciului Rutier continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Polițiștii rutieri sălăjeni le reamintesc conducătorilor auto faptul că, părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului sau de către instructorul auto, aflat în procesul de instruire, ori de către examinatorul autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulaţie, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *