Imagini din satelit cu o nouă desfășurare de vehicule militare în Belarus, lângă granița cu Ucraina

Noi imagini din satelit arată o nouă desfășurare a peste 100 de vehicule militare și zeci de corturi pentru trupe în sudul Belarusului, lângă granița cu Ucraina, după cum arată informațiile obținute de o companie privată americană, informează Reuters.

Imaginile au fost publicate de Maxar Technologies, care urmărește de câteva săptămâni concentrarea trupelor ruse, dar nu au putut fi verificate independent de Reuters.

Imaginile arată, de asemenea, că un nou spital de campanie a apărut în cadrul unei garnizoane militare din vestul Rusiei, aproape de granița cu Ucraina, a transmis Maxar într-un comunicat.

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat trupelor ruse să intre în estul Ucrainei în scopul, potrivit acestuia, de a menține pacea după ce Moscova a recunoscut regiunile separatiste Donețk și Lugansk ca independente.

Președintele american Joe Biden a răspuns marți prin impunerea de sancțiuni, numind mișcările militare ale Moscovei „începutul unei invazii ruse a Ucrainei”.

Transportoare de echipamente grele, folosite pentru mutarea tancurilor, artileriei şi altor echipamente grele, se numără printre utilajele fotografiate de sateliţii Maxar, relatează Reuters.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *