„ÎMPĂRTĂȘEȘTE-ȚI POVESTEA! ÎMPĂRTĂȘEȘTE-ȚI CULORILE!”, DE ZIUA BOLILOR RARE

Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă – Zalău, instituție din subordinea Consiliului Județean Sălaj, găzduiește, în aceste zile, expoziția „Împărtășește-ți povestea! Împărtășește-ți culorile!”, organizată de Alianța Națională pentru Boli Rare România şi Asociația Prader Willi din România prin Centrul NoRo Zalău, cu prilejul Zilei Internaționale a Bolilor Rare 2022.
📌 Prezent, astăzi, la vernisaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele CJ Sălaj, a declarat: „Pentru mine e o bucurie să văd că societatea românească se află într-un proces continuu de maturizare și că avem o abordare complexă și corectă pentru bolile rare. Cunosc activitatea din Centrul NoRo și am numai cuvinte de apreciere la adresa întregii echipe conduse de doamna Dorica Dan. Datorită muncii acestor oameni minunați, pacienții care suferă de astfel de afecțiuni primesc la timp un diagnostic corect, precum și tratament adecvat. Consider că avem datoria de a facilita și promova incluziunea socială a persoanelor cu afecțiuni rare și că trebuie să manifestăm empatie, solidaritate și înțelegere față de problemele cu care se confruntă, punând, în același timp, umărul la rezolvarea acestora. Îi felicit pe toți copiii și tinerii care au contribuit la realizarea expoziției, dar și pe părinții lor, pentru sacrificiile făcute, pentru dragostea necondiționată ce le-o oferă, pentru puterea pe care o demonstează zi de zi. Vă asigur că administrația județeană va rămâne un partener de nădejde care va sprijini proiectele derulate de Centrul NoRo”.
✨ Expoziția „Împărtășește-ți povestea! Împărtășește-ți culorile!” poate fi vizitată până în 15 martie, la Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *