În mini-vacanța de Rusalii, polițiștii, pompierii și jandarmii sunt la datorie pentru siguranţa cetăţenilor

M

De Rusalii, la nivelul județului Sălaj, efectivele Ministerului Afacerilor Interne vor fi la datorie, pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică, astfel încât toți cetățenii să se poată bucura de minivacanță.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj va suplimenta efectivele, pentru ca sărbătorile să fie petrecute în siguranţă. Peste 130 de poliţişti vor acţiona în locurile publice şi pe principalele artere rutiere.

În perioada 11- 13 iunie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj va acţiona zilnic, cu peste 130 de poliţişti din structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigare a criminalităţii economice, arme, explozivi și substanțe periculoase, criminalistică, iar în cazul unor situații deosebite, luptătorii de la acțiuni speciale sunt pregătiți să intervină.

Principalul obiectiv al poliţiştilor sălăjeni, în această perioadă, este acela de a asigura ordinea și liniștea publică, astfel încât oamenii să fie în siguranță.

Polițiștii de la ordine publică vor preveni și combate faptele antisociale.

Polițiștii rutieri se vor afla în teren pentru a fluidiza traficul rutier, în special pe căile de acces către lăcașurile de cult şi totodată pentru prevenirea producerii de accidente rutiere.

De asemenea, vor fi utilizate şi aparatele radar pentru măsurarea vitezei de deplasare a vehiculelor.

Pentru a preîntâmpina evenimentele neplăcute, vă recomandăm:

Când plecaţi de acasă, încuiaţi uşile şi închideţi ferestrele!

Evitaţi consumul excesiv de alcool şi stările conflictuale!

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Respectaţi regimului legal de viteză!

Adaptaţi permanent viteza condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană!

Noi suntem la datorie în această periodă! În caz de nevoie, nu ezitați să ne cereți ajutorul sau să apelaţi 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

Cu prilejul minivacanței de Rusalii, jandarmii sălăjeni acționează cu efective suplimentare și vor fi prezenți în toate locurile unde vor avea loc manifestări religioase și cultural-artistice.

În acest context, prin măsurile pe care le-au pregătit, vor avea grijă ca fiecare cetățean să petreacă perioada de sărbători în condiții de siguranță.

Totodată, jandarmii sălăjeni vor avea o prezență activă în zonele unde se organizează evenimente cultural-artistice și vor intensifica măsurile de patrulare în zonele unde vor exista aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

De asemenea, fandarmii sălăjeni fac apel la toți cei care vor participa manifestări să evite implicarea în activități sau în acțiuni de natură să tulbure buna desfășurare a evenimentelor, să respecte recomandările forțelor de ordine, dacă sunt însoțiți de copii, să îi supravegheze cu atenție, să acorde o atenție sporită modului de păstrare a bunurilor și obiectelor personale, iar în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială, să solicite sprijinul celei mai apropiate patrule de jandarmerie sau poliție sau să apeleze numărul unic de urgență „112”.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Porolissum” Sălaj, în această perioadă, este pregătit să intervină zilnic cu peste 80 de pompieri, care încadrează 34 de mijloace tehnice pentru a gestiona situațiile de urgență, iar răspunsul la urgențele medivale va fi asigurat prin intermediul celor 8 echipaje SMURD.

Cetățenilor care doresc să se relaxeze la un grătar în aer liber, turistilor și amatorilor de drumeții, pompierii sălăjeni le recomandă să respecte următoarele măsuri preventive:

– instalarea corturilor şi grătarelor se face numai în locurile de popas special amenajate în acest sens;

– focurile de tabără şi cele pentru prepararea mâncării pot fi aprinse doar în locurile special amenajate, cât mai îndepărtate de vegetaţie şi în nici un caz pe timp de secetă excesivă ori în condiţii de vânt;

– respectați instrucțiunile de apărare împotriva incendiilor afișate sau dispuse de personalul silvic;

– nu lăsați copiii să se joace cu focul;

– nu lăsați niciodată focul nesupravegheat, deoarece chiar și o rafală slabă de vânt i-ar putea modifica direcția, îndreptându-le spre vegetație sau transportând scânteile incandescente la distanțe mai mari, în interiorul pădurii;

– mențineți curățenia în pădure: aruncați în locurile special amenajate hârtiile, resturile de mâncare ori sticlele. Ele ar putea contribui la propagarea incendiilor în pădure; iar resturile de ţigări nu se aruncă la întâmplare;

– stingeți cu apă sau pământ focul sau cărbunii încinși înainte de a pleca din pădure;

– dacă întâlniţi focuri lăsate de alţii, stingeţi-le;

– orice început de incendiu observat trebuie anunțat la numărul unic de urgență 112 pentru a putea fi lichidat de pompieri înainte de a produce pagube materiale sau pierderi de vieți omenești.

Stimaţi cetăţeni, prevenind incendiile, protejaţi viaţa, mediul şi bunurile!

Polițiștii, jandarmii și pompierii sălăjeni vă doresc:

MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *