În nouă localități, printre care și Zalău, începe vaccinarea anti-covid pentru cei din etapa 3

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a anunțat că încep înscrierile pentru etapa III a vaccinării. În prima fază, se pot înscrie doar persoanele care se află în localitățile care au o rată de infectare de cel puțin 4,5 persoane la mia de locuitori. Este vorba despre nouă localități din opt județe. Pe listă sunt Alba Iulia, Timișoara, Brașov, Sânpetru, Baia Mare, Zalău, Petroșani, Cluj Napoca și Giurgiu.

Valeriu Gheorghiță a explicat de ce au fost selectate localitățile cu o rată de infectare de 4,5 la mia de locuitori.

“De ce am ales această rată de incidenţă de peste 4,5? Peste o rată de incidenţă de 3 la o mie de locuitori localitatea respectivă intră în scenariul roşu şi din acest punct de vedere se impun anumite restricţii care sunt hotărâre prin decizii şi hotărâri ale Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. La o rată de incidenţă de peste 6, localitatea respectivă intră şi are criterii de carantinare, iar noi ne dorim ca de la 4,5 rată de incidenţă să putem interveni din punct de vedere medical prin accelerarea campaniei de vaccinare în localităţile afectate în demersul de a evita carantinarea localităţii respective”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

”Şi vă prezint care sunt aceste municipii, respectiv judeţe. Vorbim de de judeţul Alba cu municipiul Alba Iulia, vorbim în judeţul Timiş cu municipiul Timişoara, judeţul Braşov cu municipiul Braşov şi localitatea Sânpetru, vorbim de judeţul Maramureş cu localitatea Baia Mare, judeţul Sălaj cu municipiul Zalău, judeţul Hunedoara – municipiul Petroşani, judeţul Cluj – municipiul Cluj Napoca şi de judeţul Giurgiu – municipiul Giurgiu. În aceste localităţi menţionate va fi posibilă programarea inclusiv a persoanelor din etapa a treia direct în platforma de programare, conform criteriilor de care fiecare persoană aparţine”, a declarat Gheorghiţă.

Acesta a precizat că  vor mai fi deschise în următoarele zile în aceste municipii centre noi de vaccinare unde se vor distribui vaccinuri de la compania AstraZeneca, scrie News.ro.
Numărul de centre este variabil în funcţie de spaţiile disponibile la nivelul fiecărui municipiu şi de resursa umana pe care fiecare municipiu o are disponibilă”, a precizat Gheorghiţă.

Până în prezent s-au vaccinat 18835 de sălăjeni, respectiv 602 persoane în ultimele 24 de ore, un record de la demararea campaniei de vaccinare. Nici un sălăjean nu a reclamat probleme majore după ce a primit vaccinul antiCOVID.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *