În weekend „a curs” cu dosare penale pentru infracțiuni la regimul circulației rutiere

M

Sfârșitul săptămânii trecute s-a lăsat cu mai multe dosare penale pentru infracțiuni, comise pe drumurile publice sălăjene.

Conducerea unui autovehicul neînmatriculat – Drumul Județean 108A

Vineri, 3 iunie, polițiștii Serviciului Rutier au oprit în trafic, pe Drumul Național 108A, între localitățile Someș Odorhei și Jibou un autoturism neînmatriculat, condus de o femeie de 28 de ani, din comuna Surduc.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că autoturismul fusese încredințat pentru a fi pus în circulație, de către un bărbat de 32 de ani, din Jibou.

În cauză, s-a întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările în vederea administrării probatoriului.

Conducere sub influența alcoolului – comuna Ileanda

La data de 3 iunie a.c., ora 15:11, Poliția Orașului Jibou a fost sesizați, prin 112, cu privire la faptul că, un autoturism este condus haotic prin comuna  Gâlgău.

În scurt timp, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Ileanda au oprit în trafic, pe Drumul Național 1C, autoturismul reclamat.

La volanul acestuia a fost identificat un tânăr de 22 de ani, cetățean ucrainean, care emana halenă alcoolică.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările sunt continuate de polițiști în dosarul penal, întocmit pentru conducere sub influența alcoolului.

Conducere cu permisul suspendat și alcoolemie – comuna Ip

Vineri noaptea, la ora 23:58, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Nușfalău, aflându-se în serviciul de patrulare au observat o autocisternă, care era condusă haotic pe Drumul Național 19, între localitățile Ip și Porț.

La volanul autoutilitarei a fost identificat un bărbat de 45 de ani, din comuna Marca, care, la solicitarea documentelor, a declarat faptul că permisul de conducere i-a fost reținut ca urmare a comiterii unei infracțiuni la regimul rutier.

La verificarea efectuată în baza de date, s-a constatat că, într-adevăr, bărbatul avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

Polițiștii l-au testat pe conducătorul auto cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1, 15 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la cea mai apropiată unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetărtile continuă în vederea administrării întregului probatoriu, sub supravegherea unității de parchet competente.

Conducere fără permis – comuna Românași

Sâmbătă, 4 iunie, polițiștii Serviciului Rutier au depistat în trafic, în localitatea Păușa, un autoturism, condus de un bărbat de 26 de ani, din comuna Românași.

Polițiștii au efectuat verificări în baza de date și au constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru conducere fără permis.

Conducere sub influența alcoolului – Zalău

Sâmbătă, 4 iunie, la ora 22:50, polițiștii Biroului Rutier au oprit în trafic, pe Bulevardul Mihai Viteazu, din municipiul Zalău, un autoturism, condus de un bărbat de 51 de ani, din Zalău, care emana halenă alcoolică.

Testarea cu aparatul alcooltest a indicat faptul că bărbatul consumase alcool, respectiv avea 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii continuă cercetările pentru conducere sub influența alcoolului, sub supravegherea unității de parchet competente.

Conducere fără permis și încredințare – comuna Fildu de Jos

Duminică, 5 iunie, patrula mixtă formată din jandarm și polițist din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Sânmihaiu-Almașului au oprit în trafic, în Fildu de Mijloc,un autoturism, condus de un bărbat, din comuna Fildu de Jos, care nu poseda permis de conducere.

Din verificările efectuate de polițiști a reieșit că, autoturismul îi fusese încredințat bărbatului de proprietara autoturismului, o femeie din aceeași comună, care era pasageră în autoturism, la momentul opririi.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru cunducere fără permis și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru a fi condus de către o persoană despre care știe că nu posedă permis de conducere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *