Încep lucrările la Complexul Măgura din Șimleu, proiect de 5 milioane de euro din fonduri UE

La Şimleu Silvaniei se va realiza un Complex multifuncţional Măgura, un proiect de peste 5 milioane de euro, bani pe care Primăria i-a obţinut prin fonduri europene. Primarul Orașului Șimleu Silvaniei, Cristian Lazăr, a anunțat recent într-o postare pe Facebook că a predat amplasamentul și că firmele TCI Construct și Arhitab urmează să înceapă efectiv lucrările.

„Am predat amplasamentul pentru realizare obiectiv Complex multifuncţional Grădina Măgura. Au fost prezenți responsabilii firmelor care s-au asociat, TCI Construct și Arhitab, dirigintele de șantier și toți ceilalți responsabili tehnici din partea companiilor furnizoare de utilități, apă, gaz, energie electrică.
O investiție de aproximativ 5 milioane de euro, fonduri europene.
Vom avea un parc nou, iar grădina măgura va fi modernizată prin valorificarea spațiului de la fosta maternitate, de pe str. Stefanus Martonfy nr. 2. De asemenea vom reabilita mai bine de jumătate din clădirea fostului spital (cunoscut ca Spitalul Pușcaș) și transformarea în bibliotecă modernă și muzeu. Exigențele noastre sunt clare si sunt convins că se vor respecta termenele de execuție și vom avea lucrări de calitate.
Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în realizarea proiectului! De mâine, la treabă!”, transmite primarul Cristian Lazăr. 

În cadrul acestui proiect, va fi modernizată şi reabilitată clădirea în care a funcţionat cu ani în urmă C.C.A.M, înfiinţându-se aici o bibliotecă modernă şi un muzeu. Clădirea din strada Martonffy Stephanus (fostul Spitalul de infecţioase) va fi transformată într-un centru cultural recreativ.

Noua bibliotecă publică este gândită în aşa fel încât să întâmpine actualele nevoi ale cetăţenilor oraşului în ceea ce priveşte educaţia şi dezvoltarea permanentă.

Aici vor fi înfiinţate servicii moderne cu echipamente performante, biblioteca redefinindu-şi misiunea şi atribuţiile astfel încât să poată răspunde în mod pozitiv cerinţelor cât mai diverse ale cititorilor.

Vor exista spaţii pentru recondiţionare şi dezinfecţie a cărţilor, săli de lectură pentru adulţi şi copii, săli pentru cărţi audio şi săli multifuncţionale, toate dotate cu mobilier şi aparatură modernă. Interiorul curţii va fi amenajat astfel încât cei care doresc să citească în aer liber să o poată face într-un mod plăcut.

Muzeul va funcţiona la etajul superior al clădirii noii biblioteci. Acesta va avea sală de expoziţie istorică şi etnografică a oraşului, dând astfel posibilitatea locuitorilor şi vizitatorilor să afle mai multe despre obiceiurile şi istoria locului.

În centrul cultural recreativ se vor desfăşura activităţi educaţionale pentru persoanele de orice vârstă. Va fi amenajat cu săli în care vor exista ateliere de pictură, modelism, şah, vizionare filme şi expoziţii pentru promovarea creaţiilor artistice.

În apropierea  centrului va fi amenajată o grădină, prin transformarea terenului degradat şi neutilizat din vecinătatea clădirii într-o zonă verde. Locuitorii oraşului vor putea desfăşura în acest loc activităţi de recreere. Vor fi amplasate aici locuri de joacă, zone de odihnă, un amfiteatru, turn de observaţie, o terasă panoramică şi un foişor.

Pentru iubitorii de sport se va înfiinţa un teren de minigolf, vor fi amplasate mese de şah şi aparate pentru exerciţii fizice. Toate aceste facilitaţi vor fi puse la dispoziţia locuitorilor oraşului şi a vizitatorilor în mod gratuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *