Începe „Luna Curățeniei de Primăvară” la Zalău

Primăria Municipiului Zalău, cu sprijinul unităților subordonate Consiliului Local, al instituțiilor publice din municipiul Zalău, demarează, în perioada 15 martie – 15 aprilie 2021, acțiunea “Luna Curățeniei de Primăvară”


Cu o vechime de 24 de ani, acest program se adresează tuturor locuitorilor municipiului Zalău și își propune creșterea spiritului civic cu privire la întreținerea permanentă a curățeniei municipiului, mobilizarea cetățenilor, persoane fizice și juridice, pentru desfășurarea activităților cuprinse în program, precum și creșterea gradului de salubrizare și igienizare și executarea de lucrări de refacere pe domeniului public al municipiului Zalău.

La acțiunile cuprinse în program, cu forță de muncă și mijloace tehnice, sunt implicați reprezentanți din cadrul SC Citadin Zalău SRL, Serviciului de Administrare a Domeniului Public, SC Delgaz Grid SA, SC Transurbis SA Zalău, SC Electrica SA, SC Brantner Environment SRL, Sistemului de Gospodărire a Apelor Zalău, Companiei de Apă Someș SA – sucursala Zalău, Ocolului Silvic “Stejarul” Zalău și SC Coral Impex SRL.

Datorită pandemiei de COVID-19 la acțiune nu vor lua parte elevi din cadrul unităților de învățământ, așa cum era obișnuit la celelalte ediții.

În perioada desfășurării acțiunii sunt cuprinse în program activități de salubrizare a spațiilor și zonelor verzi, activități de refacere (completări/plantări gard viu, amenajare zone verzi, jardiniere, văruit arbori, semănat pentru refacerea gazonului).

Lucrări la zone și spații verzi nou înființate (plantare gard viu, plantare arbori și arbuști ornamentali, semănat gazon, locuri de joacă, Puncte Termice).

Precum și activități de salubrizare și refacere a carosabilului și trotuarelor, dar și curățarea și igienizarea cursurilor de apă din municipiu.

Tot în această perioadă, SC Citadin Zalău SRL va desfășura acțiunea de văruire a arborilor și arbuștilor ornamentai din cartiere, parcuri, zone verzi și cimitire.

Mijloacele de transport și materialele necesare pentru colectarea deșeurilor, adunate în urma acțiunii de igienizare și ecologizare, vor fi asigurate de către Primăria Municipiului Zalău prin SC Citadin Zalău SRL, iar activitatea va fi urmărită zilnic de către inspectorii din cadrul Direcției Corp Control.

Dacă, din motive obiective, lucrările cuprinse în program nu vor putea fi fianlizate conform graficului, perioada de executare a lucrărilor se va prelungi până la finalizarea completă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *