Întorsătură în dosarul penal al samsarului Dan Radu! ICCJ a admis cererea de recurs a DNA Cluj

Întorsătură în dosarul penal în care este cercetat samsarul de terenuri Dan Radu. Condamnat la pedepse cu executare de două  tribunale = Tribunalul Sălaj – 7 ani , Tribunalul Bistrița-Năsăud 4 ani și 9 luni – Curtea de Apel Cluj a decis că faptele s-au prescris, adică nu există.

Însă la finalul lunii septembrie 2023, procurorii DNA Cluj au formulat cerere de recurs în casație în casație, iar pe 9 octombrie a formulat o cerere similară și inculpatul Dan Radu. Așa se face că dosarul a ajuns la judecătorii Inalte Curți de Casație și Justiție de la București.

Magistrații ICCJ au decis pe 5 decembrie să admită cererea de recurs făcută de DNA Cluj și au stabilit termen de judecată pe 9 ianuarie. Potrivit aceleiași hotărâri, cererea inculpatului Dan Radu a fost respinsă.

Judecătorii ICCJ au stabilit termen de judecată pe 9 ianuarie când inculpatul Dan Radu trebuie să se prezinte în fața instanței.

  • „Detalii soluţie: În baza art. 440 alin. (4) C.pr.pen., admite în principiu cererea de recurs în casaţie formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Cluj, împotriva deciziei penale nr. 1343/A din 01 septembrie 2023 pronunţată de Curtea de Apel Cluj, Secţia penală şi de minori, în dosarul nr. 64/84/2016**. Trimite cauza, în vederea judecării recursului în casaţie, Completului nr. 7. Fixează termen de judecată în şedinţă publică la data de 09 ianuarie 2024, pentru când va fi citat intimatul inculpat Dan Radu, la adresele din dosar. Se încunoştiinţează apărătorul ales al intimatului inculpat cu privire la termenul acordat, iar în cazul în care nu confirmă prezenţa se emite adresă către Baroul Bucureşti pentru a desemna un apărător din oficiu pentru acesta. În baza art. 440 C.pr.pen., respinge, ca inadmisibilă, cererea de recurs în casaţie formulată de inculpatul Dan Radu împotriva deciziei penale nr. 1343/A din 01 septembrie 2023 pronunţată de Curtea de Apel Cluj, Secţia penală şi de minori. În baza art. 275 alin. (2) C.pr.pen., obligă recurentul inculpat la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 05 decembrie 2023″

Afaceristul Dan Radu a fost condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare de Tribunalul Bistrița Năsăud pentru că l-a mituit pe fostul subprefect L.B. ca sa obtina retrocedari de terenuri pentru persoane de la care lua bani. Magistrații bistrițeni au dat o a doua sentință, după ce iniția Tribunalul Sălaj l-a condamnat la 7 ani de închisoare. 

Din rechizitoriul DNA Cluj reiese ca în perioada septembrie 2012 – iulie 2015, inculpatul Dan Radu a pretins si a primit bani si teren de la anumite persoane, lasând sa se înteleaga ca are influenta asupra functionarilor Primariei Municipiului Zalau cu atributi în domeniul reconstituirii dreptului de proprietate. Ce s-a dovedit in dosar, potrivit sentintei din Salaj, este ca i-a dat mita subprefectului L. B..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *