Întreaga comunitate din Letca, l-a condus pe ultimul drum pe Gheorghe Benea, fiul al satului Lemniu

O veste năucitoare a venit ca un fulger peste comunitatea din Letca, dar mai cu seamă peste satul Lemniu, când au aflat că unul dintre cei mai respectați fii ai satului Lemniu- Gheorghe Benea a decedat luni noapte spre marți.

Vestea s-a răspândit repede, atât pe plan local, cât și pe plan național, deoarece Gheorghe Benea a fost primar al orașului Dej, dar a ocupat funcția de director în mai multe societăți. Cariera profesională a lui Gheorghe Benea a fost încununată cu funcția de director general al Loteriei Române, funcție ocupată în perioada 2009-2012.

Astăzi, la ora 12.00, a avut loc ceremonia de înmormântare la care au participat familia, aproppiații, comunitatea, dar și conducerea Primăriei Letca.

La ceremonie a slujit Mitropolitul Clujului, Înaltpreasfințitul părinte Andrei, alături de un sobor de preoți și diaconi, în număr de aproximativ 40.

„Îmi pare foarte rău de acestă veste tristă. Gheorghe Benea a fost un fiu de cinste al satului Lemniu, un om care  și-a pus amprenta asupra comunității noastre prin tot ceea ce a făcut pentru oamenii și locurile natale. Transmit sincere condoleanțe familiei îndurerate. Toată comunitatea este alături de familia Benea”, a declarat primarul comunei Letca, Liviu Dorel Man. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *