Investițiile cu impact major pentru cetățenii din Zalău sunt în atenția consilierilor PNL

Consiliul Local Zalău a fost convocat astăzi, 25 februarie 2022, în ședință extraordinară pentru dezbaterea și adoptarea unor proiecte de interes major pentru zălăuani, ce vizează investiții în reamanajarea și modernizarea anumitor zone din municipiu.

La proiectul numărul 5 de pe ordinea de zi, echipa liberală din Consiliul Local Zalău a apreciat importanța investiției de pietonizare a străzii Unirii și a reamenajării zonei centrale a orașului, însă a atras atenția conducerii primăriei asupra câtorva aspecte care ar trebui luate în calcul la întocmirea planurilor de modernizare.


”Considerăm oportună identificarea în cadrul zonei pietonale de spații destinate producătorilor locali și a micilor comercianți care să servească desfășurării târgurilor sau cu ocazia unor evenimente culturale, artistice.
Aceste spații să fie racordate la utilități pentru a evita în viitor amplasarea unor cabluri sau conducte deloc estetice.
Centrul orașului trebuie regândit pentru a deveni o zonă de atracție turistică și agrement, să nu ne bazăm doar pe parcările centrelor comerciale”, a precizat președintele PNL Zalău, Mihai Crișan.
De asemenea, tot la acest punct, a fost solicitată găsirea de soluții împreună cu specialiști pentru decongestionarea traficului rutier din zona centrală după ce strada Unirii va deveni pietonală, mai ales că în zonă își desfășoară activitatea numeroși operatori economici și au sediul multe instituții publice.
La proiectul numărul 15, privind demolarea a 167 de garaje situate în zonele Dumbrava (bloc D16-D27), Servirea şi strada Lt. Col. Teofil Moldoveanu – valea Sărmaş, consilierii PNL Zalău s-au abținut de la vot.
”Suntem de acord cu demolarea garajelor de pe domeniul public și crearea de noi locuri de parcare, însă solicităm conducerii Primăriei Zalău ca, atunci când ni se cere să aprobăm o astfel de măsură, să vină în fața Consiliului Local și cu proiectul de investiții pentru modernizarea zonelor respective.
Nu vrem să se repete cazurile de acum câțiva ani, când au fost demolate garajele dar lucrările de reamenajare a zonei nu au mai fost efectuate. Iar astăzi nu ni s-a prezentat niciun plan concret de reamenajare a zonelor respective, după ce acolo vor fi demolate garajale”, a transmis liberalul Gheorghe Bancea.

Rolul consilierilor este să prezinte și să găsească soluții la problemele cetățenilor în ședințele de consiliul local. Puteți transmite propuneri, sugestii sau sesizări pe adresa de e-mail pnl.zalau@yahoo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *