IPJ Maramureș spune că polițistul Filip Ioan este NEVINOVAT. Șerban Ionel de 41 de ani a făcut accidentul

După ce sâmbătă seara a avut loc un accident rutier cu două victime într-o intersecție din Municipiul Baia Mare, IPJ Maramureș au emis un comunicat de presă citat de baiamare24.ro în care susțineau că din primele cercetări vinivat de producerea accidentului este polițistul Filip Ioan de la Biroul Rutier Zalău.

Tot în același comunicat se spunea că Filip Ioan a condus autoturismul cu o alcoolemie de 0,24 mg/l în aerul expirat și că a fugit de la fața locului și sa ascuns într-o scară de bloc.

La trei zile de la începerea cercetărilor IPJ Maramureș vine cu o altă concluzie, respectiv că polițistul Filip Ioan este NEVINOVAT și din cercetări a rezultat că nu el a condus autoturismul Mercedes implicat în evenimentul rutier.

Concert, anchetatorii au studiat camerele de supraveghere video amplasate pe Bulevard și în intersecție și sa constatat cele declarate inițial de polițistul Filip Ioan, respectiv faptul că nu el a condus Mercedesul. Polițiștii din Baia Mare au fost duși în eroare din cauza faptului că martorii au declarat că Filip a coborât din autoturism de pe locul față stânga, însă Mercedesul are volanul pe dreapta unde se afla finul lui Șerban Ionel de 41 de ani Baia Mare.

În cursul zilei de ieri, 2 februarie Poliția Baia Mare i-a restituit permisul de conducere lui Filip Ioan, astfel că nu mai este cercetat pentru nicio infracțiune.

Nu știm ce se va întâmpla și cu cercetarea disciplinară ținând cont de faptul că Filip Ioan având calitatea de polițist a fugit de la locul accidentului, in loc să acorde primul ajutor victimelor. Însă cu privire la atitudinea pe care a avut-o polițistul Filip Ioan rămâne ca, Compartimentul Control Intern din cadrul IPJ Sălaj să se pronunțe.

Filip Ioan nu mai lucrează la Rutieră Zalău cel puțin pe perioada până la finalizarea cercetări disciplinare.

2 thoughts on “IPJ Maramureș spune că polițistul Filip Ioan este NEVINOVAT. Șerban Ionel de 41 de ani a făcut accidentul

  1. Este DESCALIFICAT din calitatea de politist. Toto o tin cu nevinovatia, da, corect, penal nu e vinovat insa exista un STATUT al Politistului, un regulament care sanctioneaza pana la scoaterea din aparat un politist care si a incalcat atributiile , chiar si atunci cand se afla in timpul liber. Accidentul se putea solda cu consecinte mult mai grave, daca vreuna din victime murea si nu era nimeni la fata locului sa acorde ajutor victimelor, sa prezerve locul evenimentului, asa cum se face si cand este in timpul orelor de program. Cu atat mai mult, fapta este si mai grava tinand cont ca discutam de un om al legii de la Politia Rutiera. Ramane de vazut ce concluzii va trage conducerea Inspectoratului, deoarece este mai mult decat clar ca politistul este vinovat prin incalcarea statutului. Este greu de inchipuit cum un astfel de cadru va mai cere socoteala cetatenilor, fie in trafic, fie din oricare alta pozitie – credibilitate ZERO! De aspectul moral al faptei, nu are rost sa mai discutam, nu e cazul de moralitate la acest angajat al MAI.

  2. Uluitor! Ce repede a decurs aceasta anchetă.Atunci când trebuie! Ce repede s-a stabilit cine e vinovat și cine nu. Ar trebui să anunțăm cu surle și trâmbițe că d-nul Filip e nevinovat. Eventual să – i ridicăm și o statuie. În cinstea lasitatii, a lipsei de omenie și nemerniciei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *