IPJ Sălaj: Acțiune pentru creșterea disciplinei în trafic și prevenirea accidentelor

M

În perioada 16-22 mai a.c., poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au desfăşurat, la nivel judeţean, o acţiune pentru creşterea disciplinei în trafic şi prevenirea accidentelor rutiere ca urmare a nerespectării regimului legal de viteză şi a conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice.

Pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 2405 sancţiuni contravenţionale, dintre care 1380 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 58 pentru oprirea/staţionarea neregulamentară, 51 pentru nerespectarea regulilor de circulaţie de către biciclişti, 35 pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, 17 pentru neacordarea de prioritate pietonilor, 11 pentru nerespectarea regulilor de circulaţie de către pietoni, iar diferenţa au fost aplicate pentru alte abateri.

Ca măsuri complementare, poliţiştii au reţinut, în vederea suspendării, 110 permise de conducere, iar pentru deficienţele constatate au retras, până la remedierea acestora, 37 de certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate şi 14 infracţiuni.

Dacă porniţi la drum, ţineţi cont de recomandările poliţiştilor aflaţi în teren, circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor de drum şi de trafic, nu conduceţi dacă aţi consumat băuturi alcoolice şi ţineţi cont de politeţea rutieră.

Pietonilor le recomandăm să fie atenţi când traversează strada şi să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *