IPJ Sălaj: Acţiunea Sezon Estival se apropie de final

Polițiștii din Sălaj au continuat acţiunile pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale, a răspândirii noului virus şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, în Sezonul Estival 2021. Aproape 800 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială.

În perioada 9-29 august a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj a acționat cu efective mărite pentru siguranța cetățenilor, prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, pe perioada sezonului estival 2021.

În perioada de referință, polițiștii au fost sesizaţi despre comiterea a 179 de infracţiuni, dintre care 31 la regimul circulaţiei rutiere (conducere sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe, conducere fără permis şi conducere cu autoturismul neînmatriculat), 61 contra patrimoniului (furturi, distrugeri), iar diferenţa au constituit alte genuri de fapte. În cadrul dosarelor penale instrumentare sunt cercetate 97 de persoane.

Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială prevăzute de Legea 61/1991, poliţiştii au aplicat 785 de sancțiuni contravenționale.

Pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri au acționat la nivel judeţean, în urma abaterilor constatate fiind aplicate 4223 de sancțiuni, dintre care 24 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 1396 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar diferenţa au constituit alte abateri.

De asemenea, au fost reţinute 191 permise de conducere, fiind retrase 80 de certificate de înmatriculare retrase.

Totodată, în cadrul acţiunilor desfăşurate au mai fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale la Legea 171/2010 privind domeniul silvic.

Pentru orice situație care poate constitui o urgență, apelați serviciul unic de urgență 112!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *