Isărescu nu scapă de procesul în care e acuzat de colaborare cu Securitatea

Mugur Isărescu este cetățean de onoare al Municipiului Zalău începând cu data de 15 mai 1996, când pe vremea primarului Petru Durcău (PNȚCD), consilierii locali au adoptat Hotărârea nr 20/15.05.1996. 

Curtea de Apel Bucureşti se va pronunţa pe data de 25 februarie în procesul în care guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a fost acuzat de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) de colaborare cu fosta Securitate comunistă, relatează Ziare.com.

Potrivit sursei citate, instanţa a repus dosarul pe rol, judecarea cauzei fiind suspendată din data de 14 mai 2021, de când judecătorii au admis solicitarea de sesizare a Curţii Constituţionale în acest caz cu o excepţie de neconstituţionalitate.

De asemenea, la termenul de vineri, avocatul lui Isărescu, Valeriu Stoica, a cerut judecătorului să constate inadmisibilitatea acţiunii CNSAS în raport cu decizia CCR pe tema neconstituţionalităţii în ansamblul său a Legii nr.161/2019 pentru modificarea şi completarea OUG 24/2008 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii.

Toamna trecută, CCR a declarat că fiind neconstituţională ultima modificare a legii în baza căreia funcţionează CNSAS.

Articolul complet poate fi citit pe THE EPOCHTIMES ROMANIA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *