ITM Gorj a amendat o firmă de construcții ce lucrează în Zalău

M

Inspectorii de munca din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Gorj au aplicat 29 de sanctiuni contraventionale in ultima saptamana, cuantumul acestora fiind de 142.000 de lei.

In comunicatul de presa, ITM Gorj da drept exemplu o firma din Gorj, cu activitate economica in Zalau, asupra careia au fost efectuate controale si de catre ITM Salaj.

„Ca urmare a unui control initiat de catre inspectorii de munca din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Salaj, finalizat ulterior de  către inspectorii de muncă din cadrul ITM Goej, 5 persoane au fost sancționate cu suma de 25.000 lei, în conformitate cu prevederile art. 23, alin. 1, lit. a din legea 108/1999 pentru înființarea și organizarea Inespecției Muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, întrucât acestea nu s-au conformat în totalitate solicitării inspectorilor de muncă de a completa fișele de identificare, refuzând completarea salariului net. Persoanele sancționate de către inspectorii de muncă au fost depistate pe raza Municipiului Zalău, prestând activitate pentru un angajator din domeniul construcțiilor, cu sediul social în județul Gorj”, transmite ITM Gorj. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *