Jandarmeria Sălaj controale silvice în tot județul

La sfârșitul săptămânii trecute, jandarmii sălăjeni au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice.

Un bărbat de 34 de ani, domiciliat în comuna Sâg, a fost depistat în timp ce transporta, cu ajutorul unei autoutilitare, 3,3 mc de material lemnos din specia „fag”, fără a deține aviz de însoțire. Incidentul a avut loc sâmbătă, 29 octombrie a.c., în jurul orei 05.30, pe raza localității Ban.

Un bărbat de 40 de ani, domiciliat în comuna Lozna, a fost depistat după ce a tăiat, fără drept, șase arbori nemarcați silvic din speciile „fag”, „carpen” și „gorun”. Incidentul a avut loc sâmbătă, 29 octombrie a.c., în jurul orei 10.50, pe raza localității Cormeniș.

Un bărbat de 48 de ani, domiciliat în comuna Năpradea, a fost depistat în timp ce transporta, cu ajutorul unui tractor cu remorcă, masă lemnoasă din specia „gorun”, fără a deține aviz de însoțire.

Incidentul a avut loc sâmbătă, 29 octombrie a.c., în jurul orei 17.20, pe raza localității Cheud. Persoanele în cauză a fost sancționate contravențional, în baza Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, cu amenzi în cuantum total de 3.000 de lei, iar masa lemnoasă și un motofierăstrău au fost ridicate în vederea confiscării. Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *