Jandarmii au aplicat sancțiuni pentru încălcarea normelor de conviețuire socială

La sfârșitul săptămânii trecute, jandarmii sălăjeni au asigurat măsuri de ordine publică la mai multe evenimente cultural-artistice organizate în spațiul public, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale în zona desfășurării acestora.

Pe timpul executării misiunilor au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, în baza Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, în cuantum total de 4.500 de lei.

Faptele de natură contravențională constatate au vizat: „provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice”, „săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare” și „apelarea, în mod repetat, la mila publicului”.

De asemenea a fost aplicată și o sancțiune contravențională, în cuantum de 500 de lei, pentru încălcarea Legii nr. 55/ 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Recomandăm cetățenilor care în perioada următoare aleg să participe la diverse manifestări în spațiul public, să adopte un comportament civilizat și respectuos față de ceilalți participanți, să evite implicarea în conflicte de orice natură și să respecte indicațiile forțelor de ordine.

Totodată, facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și distanțare fizică, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *