Judecătorii au decis dizolvarea firmei Elenei Udrea – Stațiunea Băile Boghiș

M

În urmă cu mai mulți ani, Elena Udrea a vrut să transforme stațiunea balneoclimaterică Băile Boghiș, din județul Sălaj, într-una de nivel european.

Iar pentru a-și îndeplini dorința, Elena Udrea s-a asociat cu Elena Stanca, soția de atunci a fostului prefect de Sălaj și general de Securitate, Viorel Stanca, și cu fiica aestora, Nadine. Stațiunea Băile Boghiș este prima afacere în care Elena Udrea a investit sume semnificative de bani după plecarea de la șefia Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului.

Proiectul a fost inaugurat în anul 2013, la acel moment fiind prezenți actualul ministru de Interne, Lucian Bode, și europarlamentarul Daniel Buda, președintele PNL Cluj, originar din Sălaj.

Lucrurile nu au mers deloc bine, chiar de la început, și asta pentru că Elena Stanca, cunoscută mai degrabă sub numele de Lia Stanca, a fost trimisă în judecată de procurorii sălăjeni, pentru evaziune fiscală, suma discutată fiind de un milion de euro. În prezent, procesul este la Tribunalul Sălaj, la un termen de judecată intermediar.

Relația dintre Elena Udrea și fosta soție a generalului de Securitate Viorel Stanca a început să se destrame după ce au apărut informații publice care se refereau la faptul că se încearcă o preluare forțată a patrimoniul imobiliar al stațiunii. Magistrații de la Curtea de Apel Cluj au arătat că operațiunea a fost gândită prin intermediul unor împrumuturi gestionate și cesionate de fiica Liei Stanca, Nadine Stanca.

Judecătorii au pronunțat insolvența

Între timp, judecătorii au dispus dizolvarea societății comerciale Băile Boghiș SRL, patronată de Elena Udrea și Lia Stanca. Acest lucru înseamnă că administratorul firmei nu mai poate dispune de viitorul acesteia.

„Dispune dizolvarea debitorului persoană juridică. Dispune ridicarea dreptului de administrare al debitorului. Dă dispoziţie tuturor băncilor la care debitorul are deschise conturi să nu dispună de sume fără un ordin al lichidatorului judiciar. Lichidatorul judiciar va comunica de urgenţă băncilor instituirea acestei interdicţii”, se arată în verdictul magistraților”, potrivit spynews.ro.

Proces între Elena Udrea și Lia Stanca

Între Elena Udrea și Lia Stanca există un proces, pe rolul Tribunalului București, care se referă la suma de 375.000 de euro.

Lia Stanca a declarat la acest ultim proces, după ce Elena Udrea a decis să le ceară în mod direct asociatelor sale, mamă și fiică, returnarea investiției proprii, de circa 375.000 de euro. În 2018, Elena Udrea a cesionat creanța pe care o avea către Lia Stanca.

„Da, există un proces nou, între mine și ea. Ea a cesionat acea contribuție pe care a avut-o pentru cei 50% din societate. Eu nu i-am cerut bani pentru mine, dorința mea era să investesc în acea societate și să dezvolt, ăsta a fost și motivul pentru care ne-am asociat. Suma de 375.000 de euro, la un moment dat a cesionat-o față de mine, iar acum o vrea înapoi”, a declarat Lia Stanca.

Fostul ministru a investit o sumă de 1, 5 milioane de euro în afacere, potrivit documentelor de la dosar, dintre care 2 milioane de lei au fost aduși prin intermediul companiei Construcții Erbașu SA.

Sursa text: evz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *