La 71 de ani, beat, fără permis și cu mopedul neînmatriculat

La data de 21 iunie a.c., ora 13:40, Inspectoratul Județean de Poliție Sălaj a fost sesizat prin, prin apelul unic de urgență-112, cu privire la faptul că, în localitatea Bozna, județul Sălaj, a avut loc un accident de circulație.

În urma investigațiilor efectuate, s-a stabilit faptul că, un bărbat, în vârstă de 71 de ani, din comuna Trezena, în timp conducea un moped pe drumul public, fără a purta cască de protecție, s-ar fi dezechilibrat și a căzut pe partea carosabilă, accidentându-se ușor.

La testarea acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, mopedul nu era înregistrat/ înmatriculat, iar bărbatul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Bărbatul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe Zalău în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Cercetarea la fața locului a fost efectuată de către polițiștii Serviciului Rutier și specialist criminalist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului și conducerea unui autovehicul neînmatriculat, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal.

La finalizarea cercetărilor, dosarul va fi înaintat, cu propuneri legale, unității de parchet competente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *