Lider al USR-PLUS, Dacian Cioloș a anunțat că alianța nu-l mai susține pe Cîțu în funcția de premier

După ce ministrul Sănătății Vlad Voiculescu de la PLUS a fost demis de premierul Florin Cîțu, Alianța USR-PLUS anunță prin vocea liderului Dacian Cioloș că liberalul Cîțu nu mai are susținerea alianței, ceea ce poate duce la căderea guvernului.
„În Coaliție, am luat până acum decizii împreună, iar acest lucru a făcut-o funcțională.
Din păcate, nu același lucru s-a întâmplat azi, când premierul Cîțu a decis să ia unilateral o decizie fără o consultare prealabilă cu noi, cei care i-am fost parteneri și l-am susținut pentru a conduce guvernul Coaliției.
Demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, este o decizie imatură, care pune sub semnul întrebării capacitatea domniei sale de a conduce un guvern de coaliție funcțional, o echipă pentru reformarea României.
Din acest moment, Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS pentru rămânerea în funcția de prim-ministru.
Încă din prima zi a mandatului său, Vlad Voiculescu a început un proces de reforme pentru realizarea cărora s-a angajat întreaga coaliție, inclusiv domnul Cîțu, atunci când a primit invitația de a-și asuma rolul pe care încă îl deține.
Florin Cîțu a făcut astăzi jocul celor care frânează de trei luni reformele din programul de guvernare pe care l-am agreat și votat împreună.
Alianța USR PLUS își dorește să rămână într-o coaliție de guvernare care își asumă reforme. Am cerut de urgență o ședință a Coaliției pentru a discuta retragerea sprijinului politic pentru premierul Cîțu”, a transmis copreședintele USR-PLUS, Dacian Cioloș – europarlamentar și liderul Grupului Renew Europe din Parlamentul European. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *