Liderul PSD, MARCEL CIOLACU: „Bugetul pe anul viitor este unul sustenabil”

Bugetul de stat pe anul viitor, care a intrat în dezbaterea Parlamentului, este unul „sustenabil” atât din punct de vedere economic, cât şi social, a declarat, astăzi, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, după şedinţa Consiliului Politic Naţional al partidului, conform Agerpres.

„Am făcut programul şi pe anul viitor, am trecut în revistă şi a făcut o prezentare ministrul finanţelor asupra bugetului şi am avut o discuţie cu preşedinţii de Consilii judeţene, cum se vor face alocările pe anul viitor. Există o concluzie clară că este un buget sustenabil, întreg pachetul, atât economic, cât şi social, pe care îl cunoaştem deja, cu componente din bugetul naţional şi componente de la Uniunea Europeană”, a afirmat Ciolacu.

El a adăugat că, după calculele social-democraţilor, ţara noastră va avea o absorbţie de peste 90% în ceea ce priveşte exerciţiul financiar 2016 – 2020.

„Mai sunt şi cele 2,2 miliarde din exerciţiul financiar trecut care se recuperează şi, din socotelile noastre, vom avea o închidere de absorbţie pe exerciţiul financiar 2016 – 2020 de peste 90%, cu această componentă de compensare a energiei”, a explicat liderul PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *