Lista școlilor din Sălaj care oferă gratuit un pachet alimentar tuturor elevilor

Ministerul Educației a aprobat prin ordin de ministru lista celor 300 de unităţi/subdiviziuni administrativ-teritoriale şi unităţi-pilot în care se implementează Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar în noul an școlar.

Județul Sălaj are cuprinse în programul-pilot 8 unități școlare din comunele Hida, Sâg, Surduc, Valcău de Jos, Bălan, Pericei, Gâlgău, Ileanda.

Practic, a fost dublat numărul de școli (de la 150 la 300), fiind luate în considerare majoritatea solicitărilor transmise de inspectoratele școlare județene, prin corelare cu lista școlilor finanțare prin PNRAS.

Comparativ cu anul școlar 2021-2022, se majorează cu 50% și limita valorică zilnică a produselor acordate: de la 10 la 15 lei/masă/beneficiar.

Pentru menţinerea sănătăţii preşcolarilor şi elevilor beneficiari vor fi distribuite doar produse alimentare obţinute în unităţi autorizate/înregistrate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, în conformitate cu prevederile legislaţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare. Produsele distribuite vor respecta cerinţele prevăzute de Regulamentul (UE) nr. 1.169/2011, dar și de celelalte reglementări europene în domeniu.

Această inițiativă se înscrie în demersul deja început de Ministerul Educației de a reduce abandonul școlar și rata de parăsire timpurie a școlii, determinate de probleme cronice de la nivelul sistemului național de învățământ, cumulate cu problemele economice și sociale accentuate de pandemia Covid-19.

Cadrul general de derulare în anul şcolar 2022 – 2023 a Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 300 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat a fost adoptat prin ordonanță de urgență în luna iunie a acestui an.


SĂLAJ COMUNA HIDA LICEUL TEHNOLOGIC „LIVIU REBREANU” 485 elevi

SĂLAJ COMUNA SÂG ȘCOALA PROFESIONALĂ SÂG 516 elevi

SĂLAJ COMUNA SURDUC LICEUL TEHNOLOGIC NR.1 SURDUC 498 elevi

SĂLAJ COMUNA VALCĂU DE JOS ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.1 VALCĂU DE JOS 394 elevi

SĂLAJ COMUNA BĂLAN Școala Gimnazială nr. 1 Bălan 330 elevi

SĂLAJ COMUNA PERICEI Școala Gimnazială Nr.1 Pericei – 406 elevi

SĂLAJ COMUNA GÂLGĂU Liceul Tehnologic Nr.1 Gâlgău – 322 elevi

SĂLAJ COMUNA ILEANDA Liceul Tehnologic „Ioachim Pop” Ileanda 433 elevi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *