Lovitură pentru Nicolae Ciucă: un prefect USR NU poate fi demis

Lovitură pentru Nicolae Ciucă: un prefect USR NU poate fi demis. Judecătorii au suspendat Hotărârea de Guvernul.

Curtea de Apel Galați a suspendat Hotărârea Guvernului prin care fostul prefect al județului Galați Gabriel Panaitescu (USR) a fost suspendat din funcție. În luna septembrie, după ce USR a ieşit de la guvernare, Panaitescu a fost eliberat din funcţie, însă a atacat HG în contencios administrativ.

Judecătorii Curţii de Apel Galaţi au admis cererea de suspendare prin care Gabriel Panaitescu a fost eliberat din funcția de prefect al județului Galați.

„Respinge excepţiile invocate ca nefondate. Admite acţiunea. Dispune suspendarea executării HG nr. 937/09.09.2021 publicată în M. Of. nr. 864/09.09.2021, până la soluţionarea litigiului în fond. Obligă pârâţii în solidar la plata cheltuielilor de judecată către reclamant în cuantum de 3050 lei. Cu recurs. pronunţată azi 17.01.2022, soluţia urmând a fi pusă la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”, potrivit minutei de ședință.

Panaitescu a fost numit în funcţia de prefect pe data de 3 martie 2021, cu susţinerea USR, iar în luna septembrie, după ce USR a ieşit de la guvernare, acesta a fost eliberat din funcţie.

În locul său a fost numit Claudiu Sorin Gavril, susținut PSD.

Gabriel Aurelian Panaitescu a mai fost prefect al judeţului Galaţi în perioada mai 2008 – februarie 2009, octombrie 2016 – decembrie 2017, iar în perioada 2012 – 2014 a fost subprefect, în toate aceste funcţii fiind susţinut de PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *