LUCIAN BODE: „În lupta anticorupţie, MAI este primul care îşi face curăţenie în propria curte”

Ministrul Lucian Bode a participat la ședinţa de evaluare a activităţilor de prevenire şi combatere a corupţiei desfăşurate de Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) în anul 2021, ocazie cu care a subliniat că structurile de Afaceri Interne sunt primele care „îşi fac curăţenie în propria curte, pentru că metoda ascunderii mizeriei sub preş este distructivă”, potrivit Agerpres.

„Vă solicit să vă continuaţi activitatea cu fermitate şi să rămâneţi independenţi faţă de orice posibile presiuni şi imixtiuni care ar putea să vă deturneze de la misiunea încredinţată. Provocarea maximă este să reuşim împreună să contracarăm faptele de corupţie, astfel încât să consolidăm încrederea cetăţenilor în structurile MAI”, a spus Bode.

Ministrul a transmis că mediul de integritate trebuie protejat şi cultivat de către toate instituţiile statului, fiind o condiţie esenţială pentru a câştiga încrederea cetăţenilor şi pentru a construi organizaţii credibile.

A subliniat, de asemenea, că eforturile DGA au fost orientate spre promovarea unui astfel de mediu în rândul angajaţilor structurilor MAI, iar acolo unde nu s-a înţeles acest lucru, intervenţiile au fost pe măsura faptelor.

„În lupta anticorupţie, structurile MAI sunt primele care îşi fac curăţenie în propria curte, pentru că metoda ascunderii mizeriei sub preş este distructivă, adâncind neîncrederea într-un sistem care trebuie să îşi păstreze prestigiul şi să fie etalon de morală şi corectitudine în societate”, a precizat Bode.

Totodată, ministrul a salutat prezentarea în spaţiul public a cazurilor soluţionate ca urmare a investigaţiilor efectuate, subliniind importanţa transparenţei activităţii şi a eforturilor DGA în combaterea şi prevenirea acestui fenomen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *