Lucrările de reabilitare a străzii Simion Bărnuțiu se apropie de finalizare

🟣Strada Simion Bărnuțiu, un alt obiectiv de investiții care se apropie de finalizare.

Prin sumele atrase din fonduri europene, strada Simion Bărnuțiu din municipiu face parte dintr-un amplu proiect de modernizare, a cărui lucrări se apropie de finalizare.

🔚De la intersecție cu strada Industriei până în zona Scala, au fost executate lucrări de reabilitare a trotuarelor, amenajarea pistelor de biciclete, reabilitarea canalizării pluviale și așternerea primului strat de asfalt pe întreaga stradă. De asemenea, sistemul de iluminat a fost modernizat, fiind înlocuite rețeaua, stâlpii și corpurile de iluminat, iar rețelele de telecomunicații au fost introduse subteran.

🔛Astăzi au fost demarate lucrările de așterene a stratului de uzură pe ambele sensuri de circulație ale străzii, de la intersecția cu strada Industriei până la intersecție cu strata Locotenent Colonel Pretorian, urmând ca mâine să continue până la intersecția cu strada Voievod Gelu. În cursul săptămânii viitoare va fi așternut stratul de uzură și pe celălalt tronson al străzii.

🔜După finalizarea lucrărilor de asfaltare, vor fi montate 8 stații de autobuz, din care 3 cu dotări suplimentare, precum: sistem de e-ticketing, sistem de informare călători și camere de supraveghere. De asemenea, vor fi montate 28 de bănci și 60 de coșuri de gunoi stradale, vor fi amenajate sensurile giratorii și realizat marcajul rutier. Totodată, noua rețea de iluminat public va fi pusă în funcțiune pe toată strada, vechii stâlpi vor fi dezafectați, iar trecerile de pietoni vor fi suprailuminate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *