Masajul ins. gen. școlar Vasile Bulgărean, la începutul anului școlar 2023-2024

Mesajul inspectorului școlar general, prof.dr. Vasile Bulgărean, la deschiderea anului școlar 2023-2024

Stimați profesori,

Dragi părinți și elevi

La fel ca în fiecare an, în luna septembrie, deschidem larg porțile Școlii, cuprinși de emoții și de nostalgii. Este un alt început pe care trebuie să-l privim cu speranță în suflet, cu încredere, cu optimism. Deschiderea unui nou an școlar, pe lângă faptul că este un moment de sărbătoare, de bucurie a revederii după o vacanță binemeritată, reprezintă și un nou prilej de a dovedi că suntem încrezători în destinul nostru, că suntem, oricând, capabili de performanță.

Stimaţi profesori, în contextul schimbărilor pe care le aduce și acest an școlar, nobila dumneavoastră misiune devine una foarte importantă. Chiar dacă am intrat în era digitalizării, Școala nu trebuie să renunțe la principalul ei scop, acela de a educa. „Educația – spunea filozoful grec Socrates – este îmblânzirea unei flăcări, nu umplerea unui vas.” Nu bagajul de informații trebuie să primeze, ci Omul care îl poartă, respectiv caracterul acestui Om. Cu siguranță, prin intermediul vocației și al abnegației dumneavoastră, putem, cel puțin, egala performanțele și succesele din anul precedent.

Dragi părinţi, avem nevoie, în continuare, de susținerea, de colaborarea și de înțelegerea dumneavoastră. Putem forma Oameni, putem forma caractere, putem ajunge la performanță numai dacă ne vom conjuga eforturile, numai dacă veți fi, și în acest an, mereu alături de Școală. Doar împreună vom reuși să transformăm Școala într-o Catedrală a Educației, într-o nouă șansă de afirmare și de împlinire pentru copiii și adolescenții noștri.

Dragi elevi, vă adresez îndemnul de a onora, prin rezultate deosebite, numele vostru și renumele Școlii în care, astăzi, pășiți, unii dintre voi, pentru prima dată. Alegeţi întotdeauna învăţătura, pentru că un om puternic este, în primul rând, un om învăţat, un om educat! Antrenaţi-vă mintea şi cultivați-vă inima prin lectură! Întreceţi-vă, nu cu alţii, ci cu voi înşivă, ca să puteţi fi, în fiecare an, mai buni decât în anul care a trecut!

Stimați profesori, dragi părinți și elevi, fie ca bucuria împlinirilor sufletești și a satisfacțiilor profesionale să vă însoţească, în tot ce urmează să întreprindeți. Vă doresc tuturor multă sănătate, putere de muncă și mult succes în anul şcolar 2023-2024.

 

inspector şcolar general,

prof. dr. Vasile Bulgărean


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *