Master plan pentru prioritizarea investițiilor la Spitalul Județean de Urgență Zalău

✒️🏥 Președintele Consiliul Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a semnat contractul privind elaborarea unui master plan pentru prioritizarea investițiilor la Spitalul Județean de Urgență Zalău.

📑 Documentul va constitui o strategie pe termen lung, care va defini măsuri generice de implementare a intervențiilor la cea mai mare unitate spitalicească din județ, precum și soluțiile tehnice. Astfel, vor fi identificate problemele existente în cadrul SJU Zalău, cele mai bune și mai puțin costisitoare opțiuni pentru rezolvarea acestora, precum și investițiile prioritare, respectiv sursele de finanțare. Demersul are ca scop valorificarea la maximum a instrumentelor financiare disponibile și, mai cu seamă, a fondurilor europene alocate pentru perioada de programare 2021-2027.

📌 „De-a lungul timpului, Consiliul Județean Sălaj a derulat mai multe investiții care au avut ca obiect reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea clădirilor Spitalului Județean de Urgență Zalău. Continuăm acest proces de dezvoltare în vederea diversificării serviciilor oferite populației și asigurării unui act medical la cele mai înalte standarde, însă printr-o abordare unitară și integrată a unității sanitare, astfel încât să planificăm investițiile într-un mod optim și să valorificăm inteligent spațiul disponibil. Aici intervine rolul masterplanului, care va corela investițiile deja realizate cu cele viitoare, va identifica problemele-cheie existente, va propune cele mai bune soluții privind localizarea noilor obiective, precizând, de asemenea, posibilele surse de finanțare. Toate acestea, pentru a transforma ansamblul Spitalului Județean în clădiri moderne și utile, aliniate normelor europene”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *