Mesajul europarlamentarului Cristian Terheș de Sărbătorile Pascale

„Dumnezeu a inviat pe Acest Isus, Caruia noi toti suntem martori”, gasim scris in Faptele Apostolilor 2, 32. E unul dintre multele versete din aceasta carte biblica unde primii crestini explica CE predica si PE CINE-l predica.

A fi martor inseamna in primul rand a sta aproape de cineva, a-l cunoaste si apoi a-l vesti prin fapta si cuvant acolo unde esti.

In timp ce credinta este o chestiune de for intern, marturia este ceva ce se exteriorizeaza.

De aceea si Isus spune ca „Oricine va marturisi pentru Mine inaintea oamenilor, marturisi-voi si Eu pentru el inaintea Tatalui Meu, Care este in ceruri” (Matei 10, 32).

Credinta crestina, bazata pe credinta in intruparea si invierea lui Isus, a schimbat nu doar raportul dintre om si Dumnezeu (in sensul ca oamenii s-au rugat mai mult, au pacatuit mai putin, etc), ci si dintre om si om. Astfel, crestinul a fost atent la nevoile celor din jur, a luptat pentru dreptate si libertate, a rupt jugul nedreptatii, n-a stat pasiv la raul si nedreptatea din jurul sau.

Pe scurt, crestinul, pe baza credintei in Isus cel intrupat si inviat, a cautat sa faca o lume mai buna si mai dreapta in jurul sau.

Primiti aceasta sarbatoare a invierii Domnului Isus nu doar ca o comemorare a unui eveniment trecut ori ca un ritual etno-folcloric, ci ca o oportunitate de a-L aduce pe Isus in lume oriunde v-ati afla.

Cristos a inviat din morti, cu moartea pe moarte calcand, ca noua, celor morti, sa ne dea viata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *