Microbuze pentru transportul elevilor cu dizabilități din Șimleu Silvaniei și Zalău

Administraţia judeţeană din Sălaj a achiziţionat două microbuze destinate transportului copiilor şi tinerilor cu cerinţe educaţionale speciale, din centrele de educaţie incluzivă din Şimleu Silvaniei şi Zalău.

În cele două instituţii de învăţământ special, aflate în subordinea Consiliului Judeţean Sălaj, sunt şcolarizaţi 300 de elevi.

Reprezentanţii CJ Sălaj precizează joi, într-un comunicat de presă, că noile microbuze şcolare sunt dotate cu rampă pentru fotoliu rulant, aceste mijloace de transport facilitând accesul la educaţie al copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi din mediul rural.

„Din dorinţa de a nu lăsa niciun elev în urmă, parcurgem mulţi kilometri zilnic pentru a aduce la şcoală elevi din Hurez, Stârciu, Horoatu Crasnei, Crasna, Pericei, Vârşolţ, Borla, Diosod, Hereclean, Panic, Jibou, Cuceu, Mirşid. Este una dintre ‘cărămizile’ ce clădesc, încet, dar sigur, comunitatea incluzivă pe care ne-o dorim”, a precizat Amalia Sabou, directorul Centrului de Educaţie Incluzivă (CSEI) Speranţa Zalău, unitate de învăţământ ce numără 171 de elevi.

Potrivit sursei citate, la CSEI Şimleu Silvaniei sunt şcolarizaţi 128 de elevi cu cerinţe educaţionale speciale din bazinul Şimleu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *