Ministerul Agriculturii, ANSVSA și Curtea de Conturi, laudă activitatea directorului DSVSA Sălaj, Mircea Martin

M

La începutul lunii martie, doi angajați din totalul de 89 ai DSVSA Sălaj au trimis prefectului județului Sălaj, Dari Toma, o sesizare cu mai multe puncte legate de activitățile desfășurate în cadrul instituției.

Prefectul a luat sesizarea și a trimis-o forurilor superioare, respectiv la ANSVSA și a cerut un control imediat la DSVSA Sălaj.

Astfel, la sediul DSVSA Sălaj au fost realizate trei controale în același timp, din partea ANSVSA, Ministerul Agriculturii și Curtea de Conturi, toate având ca și scop verificarea activității manageriale a directorului executiv dr. Mircea Martin.

Rezultatul controlului de audit al echipei ANSVSA a concluzionat că nu sunt probleme în desfășurarea activității, mai mult instituția condusă de Mircea Martin a înregistrat cele mai bune rezultate manageriale, este digitalizată, eficientă. Într-un cuvânt, directorul Mircea Marin face performanță managerială.

Misiunea ad-hoc a echipei ANSVSA a avut loc la sediul DSVSA Sălaj în perioada 28 martie – 8 aprilie, cu tema verificarea aspectelor sesizate prin intermediul adresei ANSVSA nr. 6369/17.03.2022. 

  1. Decontarea transportului pentru personalul angajat
  2. Organizarea procedurii d eatribuire contract de concesiune
  3. Climatul de lucru
  4. Exercitarea funcției publice de conducere, director executiv

Concluziile echipei de audit ANSVSA: 

1. Decizia nr.59/3.01.2022 privind decontarea cheltuielilor de transport pentru angajații DSVSA Sălaj respectă HG 714/2018, astfel că echipa de audit a constatat că sunt acordate perfect legal

2. Cinci angajați Vulcu Maria, Pup Adrian, Dochițoiu Ionel, Hajdu Andraj și Ghiurco Florin au blocat nejustificat activitatea Comisiei de atribuire a contractelor de concesiune

Ghiurco Florin – a părăsit ședința nemotivat, motiv pentru care ședința s-a suspendat

Vulcu Maria – a blocat activitatea comisiei printr-o cerere de excludere din comisie pe motiv de conflict de interese, însă ofertele nu erau deschise oficial, astfel că doamna Vulcu nu avea posibilitatea de a cunoaște ofertanții

Pup Adrian – a blocat activitatea comisiei pentru că a cerut să fie exclus din comisie motivând că nu cunoaște legislația

Dochițoiu Ionel – a blocat activitatea comisiei pentru că a cerut să fie exclus din comisie motivând lispa de pregătire profesională

Hajdu Andraj – a blocat activitatea comisiei pentru că a cerut să fie exclus din comisie motivând lipsa de oportunitate și de legalitate a desemnării acestuia în calitate de președinte de rezervă care să conducă lucrările comisiei

3. Climat de lucru – echipa de audit nu a constatat niciun conflict între conducere și angajați. Nu sunt reclamate deciziile directorului executiv.

4. Exercitarea funcției de conducere – echipa de audit a constatat că dr. Mircea Martin ocupă legal funcția de director executiv al DSVSA Sălaj, în baza ordinului președintelui ANSVSA nr. 992/13.06.2018.

Curtea de Conturi spune că directorul ex. Mircea Martin respectă legea

Curtea de Conturi în raportul de control din data de 15.04.2022 constată că directorul executiv dr. Mircea Martin își exercită funcția conform legii, fără a fi încălcată nicio prevedere legală, iar toate drepturile salariale i-au fost acordate exclusiv în baza legilor în vigoare.

Directorul executiv Mircea Martin nu este supus niciunei decăderi, interdicții sau incapacități privind executarea funcției publice de conducere.

Curtea de Conturi nu a identificat nicio încălcare a legii privind activitatea desfășurată de DSVSA Sălaj.

Directorul Mircea Martin evaluat cu nota maximă FOARTE BINE de către Ministerul Agriculturii 

În urma evaluării de către ministrul secretar de stat Alexandru Nicolae Buciu privind performanțele profesionale individuale ale directorului executiv Mircea Martin în anul 2021, nota finală pentru îndeplinirea obiectivelor și nota finală pentru îndeplinirea criteriilor de performanță i-a fost acordat calificativul cel mai mare FOARTE BINE, mai mare nu există, conform documentului din 30.03.2022 semnat de secretar de stat, Alexandru Nicolae Buciu.


În ultimii ani directorul ex. Mircea Martin a fost supus la peste 30 de controale în urma sesizărilor facute de un grup restrâns de angajați asupra cărora planează suspiciunea rezonabilă care ar fi avut interese personale care se leagă de activitatea instituției. Toate sesizările făcute de acest grup format din 5 angajați nu fac decât să aducă prejudicii de imagine instituției, angajaților de bună-credință și perturbă activitatea DSVSA Sălaj.

În urma controalelor realizate de instituțiile statului nu au fost constatate abateri în activitatea directorului ex. Mircea Martin. Culmea face că echipele de audit și control au constatat abateri serioase în activitatea desfășurată de cei care fac astfel de reclamații. Un exemplu clar fiind ultimul control al ANSVSA care arată cum 5 angajați ai DSVSA Sălaj nu și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu și care culmea, afirmă în documente oficiale că nu cunosc legislația specifică activității instituției unde sunt angajați și de unde primesc un salar frumușel.


PRECIZARE din partea unora dintre angajații DSVSA Sălaj 

Într-o adresă prin care ne-o fac cei 5 nominalizați în documentul ANSVSA Nr. 25897 din 27.04.2022 (document prin care se aprobă Proiectul de Raport Public Intern), insistă să subliniem, că ei nu sunt aceiași cu grupul despre care articolul spune că fac sesizări către instituții .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *