Ministerul Cseke Attila anunță repartizarea pentru rețelele de gaz. Sălajul primește 36 milioane euro

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila UDMR, a alocat județului Sălaj peste 288 de milioane de euro prin Programul Anghel Saligny pentru drumuri, rețele de apă și canalizare, dar și pentru rețele de distribuție a gazelor naturale 

Au fost finalizate repartizările pe județe ale fondurilor disponibile prin Programul național de investiții ”Anghel Saligny” pentru investiții în realizarea, extinderea și modernizarea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale – a atras atenția ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila.

”70% dintre localitățile din România nu sunt racordate la rețeaua de distribuție a gazelor naturale. Trebuie să asigurăm serviciile publice de bază în cât mai multe localități, acesta a fost motivul pentru care Guvernul a creat Programul de investiții <<Anghel Saligny>>, prin care vom racorda gospodăriile la rețeaua de apă, canalizare, gaze și vom reabilita drumuri.”

Criteriile de selectare care au fost luate în considerare la alocarea sumelor au fost numărul de unități administrativ-teritoriale dintr-un județ, numărul de locuitori, ponderea localităților (UAT) unde gospodăriile nu sunt racordate la rețeaua de distribuție a gazelor naturale și impozitul pe venit colectat – a spus ministrul, subliniind că, la alocarea fondurilor disponibile prin Programul ”Anghel Saligny”, au contat doar aceste date statistice.

Cseke Attila a amintit: Ministerul Dezvoltării finanțează și alte proiecte, pe domeniul rețelelor de gaze naturale, depuse inițial la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, dar preluate prin OUG nr. 40/06.04.2022, care prevăd dezvoltarea rețelelor de distribuție a gazelor naturale din 165 unități administrativ-teritoriale.

Lista proiectelor, precum și un exemplu de calcul pentru a explica criteriile de selectare pot fi consultate pe site-ul MDLPA.

Peste 288 de milioane de euro repartizați UAT-urilor din județul Sălaj

Județul Sălaj a primit suma de 179.732.922 lei pentru rețele de gaze, adică aproximativ 36 de milioane de euro.

Ministrul Cseke Attila a mai repartizat săptămâna trecută alte 1,26 miliarde lei (peste 252 milioane euro) județului Sălaj pentru asfaltare de drumuri, rețele de apă și canalizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *