Ministerul Educației dezminte informaţia potrivit căreia Karina – soția lui Bode ar fi detașată la CNPEE

Ministrul Sorin Cîmpeanu a dezminţit, printr-un comunicat de presă, faptul că ar fi detaşat-o pe educatoarea Karina Bode, soţia ministrului Lucian Boden de pe funcţia de director al Grădiniţei nr. 12 din Zalău la Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE), informaţie difuzată pe surse de edupedu.ro.
Informaţia este falsă! Nu a fost înregistrată nicio cerere de detaşare în interesul învăţământului pe numele doamnei Karina Bode”, mai arată ministrul Educaţiei.

„Ministerul Educaţiei infirmă categoric informaţiile apărute în mass-media referitoare la angajarea doamnei Karina Bode la Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE). Informaţia este falsă! Doamna Karina Bode nu este angajata Ministerului Educaţiei şi nici a Centrului Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE). Nu a fost înregistrată nicio cerere de detaşare în interesul învăţământului pe numele doamnei Karina Bode. Pe de altă parte, în sistemul de educaţie au existat doar anul acesta peste 20.000 de detaşări în interesul învăţământului. Detaşarea este o procedura legală, constituind un drept al oricărui cadru didactic titular”, potrivit precizărilor de presă făcute miercuri de către instituţie.

Conform surselor Edupedu.ro, ministrul Sorin Cîmpeanu ar fi instalat-o vineri pe educatoarea Karina Bode, soţia ministrului de Interne Lucian Bode la CNPEE aflat în subordinea Ministerului Educaţiei. Ea ar fi urmat să fie detaşată de pe funcţia de director al grădiniţei nr. 12 din Zalău în corpul experţilor în ştiinţele educaţiei şi politici publice, instituţie care concepe subiectele examenelor naţional şi care creează curriculum şcolar, mai arată sursa citată.

Karina Bode ar urma să fie numită la CNPEE pe 31 august, chiar dacă nu are nicio experiență în domeniu

Potrivit surselor edupedu.ro, planul este ca soția ministrului Bode să fie detașată de pe postul de director de grădiniță, începând cu data de 31 august, ultima zi în care mai este director, pentru a fi angajată exact cu salariul funcției de pe care pleacă.

Datele publice nu relevă, însă, activitatea Karinei Bode în crearea de politici publice sau de expert în științele educației.


USR PLUS Sălaj sancționează derapajele PNL-iștilor

„Susținem în continuare organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de directori în grădinițe, școli, etc. Suntem categoric împotriva numirilor politice. Susținem depolitizarea instituțiilor publice și organizarea de concursuri pentru orice funcție în stat”,a declarat pentru Ziarul Monitorul de Sălaj, Liviu Fărcaș – președintele USR PLUS Sălaj. 

One thought on “Ministerul Educației dezminte informaţia potrivit căreia Karina – soția lui Bode ar fi detașată la CNPEE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *