Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, vizită oficială în SUA

M

Ministrul de Interne a avut luni, la Washington, o întrevedere cu Kari Johnstone, directorul Biroului de Monitorizare și Combatere a Traficului de Persoane din cadrul Departamentului de Stat al SUA. „Am prezentat partenerilor americani măsurile speciale luate de România pentru prevenirea traficului de persoane”, a transmis Lucian Bode.

Ministrul de Interne efectuează o vizită oficială în SUA în perioada 16-18 mai, iar discuţiile vizează „eforturile instituţionale în acord cu recomandările Departamentului de Stat formulate în cadrul Raportului privind traficul de persoane”, a informat Ministerul de Interne (MAI).

„Traficul de persoane este un flagel care distruge multe vieți și lasă urme adânci la nivelul societății. Exploatarea persoanelor este de neconceput într-o societate modernă și avem toleranță-zero față de această formă de criminalitate. Lupta împotriva traficului este de fapt o luptă pentru viață și o responsabilitate comună atât a țărilor sursă, cât și a celor de destinație”, a transmis Lucian Bode.

Lucian Bode a informat că a avut o întâlnire, la Washington, cu directorul Biroului de Monitorizare şi Combatere a Traficului de Persoane din cadrul Departamentul de Stat, Kari Johnstone, iar în cadrul discuţiilor a subliniat „prioritatea pe care o reprezintă problematica traficului de persoane pentru Guvernul României şi am evidenţiat progresele şi rezultatele pozitive înregistrate de către autorităţile române, obţinute în strânsă colaborare cu societatea civilă, în prevenirea şi combaterea traficului de persoane.

„Cu privire la actualul context de securitate generat de agresiunea militară a Federaţiei Ruse asupra Ucrainei, am prezentat partenerilor americani măsurile speciale luate de România pentru prevenirea traficului de persoane, atât la nivel operativ, cât şi în ceea ce priveşte protecţia persoanelor vulnerabile, precum şi măsurile luate de România cu privire la furnizarea de asistenţă personalizată”, a mai completat Bode.

Potrivit ministrului de Interne, oficialii Departamentului de Stat „au apreciat în mod deosebit eforturile României” în lupta contra traficului de persoane și au încurajat autoritățile române să continue măsurile deja implementate în prevenirea și combaterea acestui fenomen.

„România dispune de instrumentele necesare pentru un răspuns adecvat la provocările generate de acest tip de criminalitate, respectiv structuri, legislație, strategii și planuri de acțiune”, a precizat Bode.

În cadrul întrevederilor cu membri ai Congresului SUA, Lucian Bode discută provocările actualului context regional atât din perspectiva gestionării crizei umanitare generate de agresiunea Rusiei asupra Ucrainei, cât şi în plan securitar. Din delegația ministrului face parte și Bogdan Despescu, chestor general de poliție și secretar de stat, iar la întrevederea de luni a participat și ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *