Ministrul Cseke Attila va lua măsuri pentru a facilita construirea unor case mai ieftine

Guvernul României intenţionează să pună la dispoziţia familiilor interesate proiecte-tip pentru a facilita construirea unor case mai ieftine, a anunţat joi Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, care, aflat în vizită la Budapesta, spune că a fost inspirat de o măsură similară a guvernului maghiar.

„În Ungaria, o familie îşi poate construi o casă mai ieftin şi mai uşor, folosind proiectele tip puse la dispoziţia publicului de Guvern. Vom introduce această măsură şi în România, pentru că este o soluţie bună pentru familii”, a scris joi pe Facebook ministrul dezvoltării.

El a precizat că se află la Budapesta, unde s-a întâlnit cu omologul său Lazar Janos, ministru al construcţiilor şi transportului, cu care a avut „o discuţie profesională şi utilă”.

„Am vorbit despre simplificarea şi eficientizarea proceselor din domeniul construcţiilor, necesitatea investiţiilor în infrastructura mare şi coordonarea construirii pistelor cicloturistice astfel încât acestea să se întâlnească la graniţă”, a menţionat Cseke Attila. „Intenţionez să continui această cooperare între cele două ministere”, spune el.

Ministrul român i-a oferit omologului maghiar ajutorul României pentru soluţii la scumpirea materialelor de construcţie. „Ambele state au sisteme şi modele care funcţionează bine şi care pot fi implementate şi de către ţara vecină. România a fost printre primele state membre ale Uniunii Europene care a găsit o soluţie la scumpirea materialelor de construcţie şi am oferit ajutorul nostru Ungariei”, a scris Cseke Attila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *