Ministrul de Interne al Bavariei, Joachim Herrmann, întâlnire cu Lucian Bode: Trebuie să ne adaptăm la afluxul de refugiați de război din Ucraina

După o videoconferință a miniștrilor de interne ai guvernelor federale și de land și o întâlnire cu omologul său român, Lucian Bode, ministrul de interne al Bavariei Joachim Herrmann a promis joi ajutor și sprijin umanitar rapid, în special pentru țările învecinate Ucrainei, potrivit unui comunicat de presă.

„Trebuie să fim pregătiți pentru faptul că vor exista mișcări de refugiați mai întâi în țările vecine ale Ucrainei. Am fost de acord cu ceilalți miniștrii de interne, că vom oferi țărilor în cauză un sprijin masiv. Acest lucru i l-am promis omologul meu român, Lucian Bode, în cadrul întâlnirii de la München”, a spus Herrmann.

Cei doi miniștri de interne, Herrmann și Bode, au condamnat agresiunea rusă în termenii cei mai fermi și și-au exprimat solidaritatea cu Ucraina: „Suntem pe o poziție comună în cadrul NATO și UE și ne declarăm solidaritatea deplină cu poporul Ucrainei”.

Herrmann a oferit sprijinul organizațiilor precum Crucea Roșie sau a Organizației de Ajutor Tehnic ca exemplu de ajutor rapid.

„Acest lucru poate varia de la furnizarea de provizii de ajutor până la amenajarea de corturi și suport logistic cu vehicule. Ajutorul poate ajunge în două-trei zile în statele respective. Consider că este de la sine înțeles și urgent necesar să se pună în aplicare rapid astfel de măsuri, dacă sunt solicitate de statele care se învecinează cu Ucraina. Din Germania vom face tot ce ne stă în putință pentru a sprijini România și alte țări vecine în această situație.” Potrivit Ministerului Federal de Interne, mecanismele UE de coordonare și sprijin, în special pentru ajutorul umanitar, au început deja.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *