Ministrul de interne, Lucian Bode, mesaj de Ziua Unirii Principatelor Române

Azi se împlinesc 164 de ani de la Mica Unire înfăptuită sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, momentul când românii din Moldova și Țara Românească “și-au dat mână cu mână” și au cântat la unison “eu ți-s frate, tu mi-ești frate/ În noi doi un suflet bate!”.
Versuri care exprimă într-un mod unic și frumos idealul unității și al solidarității care a fost urmărit constant de români de-a lungul istoriei.
România a fost făurită prin eforturile înaintașilor noștri, uniți în numele unor valori și aspirații comune, prin curajul unor lideri vizionari care au știut să valorifice momentele istorice favorabile în interesul națiunii române.
Această zi trebuie să fie, pentru fiecare dintre români, prilej de reflecție asupra ceea ce au însemnat eforturile și sacrificiile celor care au făcut posibilă România de astăzi.
Parcursul istoric al României, ca țară cu vocație europeană, este incontestabil. Am demonstrat seriozitate, loialitate și atașament față de valorile europene.
Dezideratul Unirii a fost un fir roșu în istoria românilor, iar odată împlinit, a fost urmat de noi etape firești de evoluție. Acum avem obiective de țară majore, pentru care se fac eforturi importante.
Însă cel mai mare obstacol în împlinirea lor este dezbinarea și dușmănia. Când unitatea este șubrezită de interese mărunte, momentele istorice în evoluția unei națiuni riscă să fie ratate. Am încredere că piedicile de orice fel pot fi înlăturate cu maturitate în abordare și înțelepciune.
România se modernizează, România evoluează, România își urmează cu îndrăzneală parcursul european!
La mulți ani, dragi români!
Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *