Ministrul Lucian Bode, chemat în Parlament să dea explicaţii despre atitudinea Poliţiei în cazul Şoşoacă-RAI

Senatorii USR cer Ministrului de Interne să dea explicaţii în Parlament privind felul în care Poliţia a acţionat în cazul sechestrării jurnaliştilor de la RAI.

Senatorii USR au solicitat, joi, Comitetului Liderilor Grupurilor Parlamentare din Senat să-l invite la „Ora Guvernului” pe Ministrul de Interne, Lucian Bode, să clarifice felul în care Poliţia Română a acţionat în cazul senatoarei Diana Şoşoacă, care a fost implicată într-o altercaţie cu o echipă a televiziunii italiene RAI.

Cererea este făcută în temeiul art. 181 din Regulamentul Senatului, urmând ca ministrul de Interne să vină în Parlament până la încheierea actualei sesiuni parlamentare ordinare.

Motivând cererea, liderul grupului USR din Senat, senatorul Radu Mihail, arată că tema este de interes major, în condiţiile în care este pusă la îndoială capacitatea Poliţiei Române de a aplica legea în mod egal, fără tratament diferenţiat între cetăţenii de rând şi unii demnitari.

„Din înregistrările video din spaţiul public reiese că doamna senator Şoşoacă a avut un comportament impropriu, a interzis jurnaliştilor să părăsească incinta în care se aflau, lipsindu-i de libertate, şi a făcut abuz de funcţia sa, ameninţând forţele de ordine. Nu în ultimul rând, această situaţie a provocat un incident diplomatic grav, care a necesitat intervenţia de urgenţă a reprezentanţilor Ambasadei Italiei la Bucureşti”, a declarat Radu Mihail.

Grupul parlamentar USR consideră că este urgent şi imperativ ca ministrul de Interne să fie invitat la „Ora Guvernului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *