Ministrul Lucian Bode: „Condamn cu fermitate invadarea Ucrainei de către Federația Rusă”

După ce preşedintele Vladimir Putin a anunţat joi în zori o operaţiune militară în Ucraina, pentru a-i „apăra pe separatiștii” din estul țării și au fost raportate deja explozii în Odesa, Mariupol, Harkov, Nipru, Kramatorsk și la aeroportul din Kiev, liderii politici din România au transmis mai multe mesaje prin care condamnă ferm acțiunile liderului de la Kremlin.

Ministrul de Interne, Lucian Bode a transmis în urmă cu puțin timă că:

„Condamn cu fermitate invadarea Ucrainei de către Federația Rusă. Este, în mod cert, un act de agresiune care încalcă principiile dreptului internațional și care încearcă să redefinească relațiile dintre state în actuala arhitectură de securitate.
Ca membru al Guvernului României, ca ministru al Afacerilor Interne, ca român îmi exprim solidaritatea cu autoritățile și poporul ucrainean și susțin dreptul acestui stat la suveranitate, integritate și libertate.
În aceste momente tragice, reiterez angajamentul României de a sprijini cetățenii Ucrainei, inclusiv prin preluarea și gestionarea posibilelor fluxuri de refugiați dinspre această țară.
Înțelegem, cu atât mai mult în astfel de momente de cumpănă, importanța apartenenței României la NATO, calitate care presupune garanții de securitate pentru români.
În același timp, suntem conștienți de responsabilitățile pe care le presupun angajamentele noastre ca furnizor de securitate în această zonă a Europei, implicit din poziția geostrategică a României.
Înțelegem, astfel, să fim solidari, hotărâți în respectarea principiilor care au stat la baza apartenenței noastre la NATO: pace, libertate, democrație și, bineînțeles, securitatea frontierelor”, a transmis ministrul sălăjean de Interne, Lucian Bode.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *