Ministrul Lucian Bode despre situația de la IPJ Sălaj: „Am văzut o situație anormală și am trimis Corpul de control. Nu tolerez derapaje”

Situația de la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj este catalogată de ministrul Lucian Bode ca fiind una anormală pe care nu o tolerează, motiv pentru care demnitarul a decis să trimită Corpul de control


Astăzi, 15 mai, ministrul Lucian Bode, a avut o nouă vizită de lucru în județul Sălaj, ocazie cu care a susținut o conferință de presă la sediul Consiliului Județean Sălaj.

Întrebat fiind despre concluziile raportului întocmit de Corpul de control al MAI, ministrul Lucian Bode declară că acest raport nu a ajuns încă în posesia lui, dar odată ce îl va primii și îl va semna, raportul va fi făcut public.

„Orice derapaj care îl sesizez din media sau pe baza unor sesizări directe către mine, ministrul Afacerilor Interne, nu tolerez. Aici (nr. IPJ Sălaj) am văzut o situație anormală, motiv pentru care am decis să dau un mandat Corpului de control al ministrului să realizeze o serie de cercetări la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj. Au finalizat aceast raport,de au stat câteva zile aici. Sunt în curs de elaborare concluziile. Raportul e final. Nu au fost doar cercetări la fața locului, au solicitat documente și de la alte instituții pentru a avea un raport cât mai complet și mai exact. În momentul în care voi primi raportul, apoi să îl semnez, să mi-l asum, să-l aprob, cu siguranță așa cum am făcut și în urma controlului de la Timiș, voi prezenta public principalele concluzii”, a declarat ministrul Lucian Bode.   

În cadrul unei conferințe de presă susținută la mijlocul lunii aprilie ministrul MAI, Lucian Bode, a confirmat faptul că și-a trimis corpul de control la IPJ Sălaj pentru a verifica activitatea desfășurată de către conducerea instituției, implicit a inspectorului șef împuternicit Stupar Marius.

Tot atunci, ministrul Bode spunea public că raportul final va fi făcut public în cel mult o săptămână, dar a trecut exact o lună de zile și concluziile finale nu au ajuns în fața ministrului.

„Am trimis corpul de control la IPJ Sălaj unde efectuează o misiune de verificare cu obiective foarte clar stabilite. La finalul acestor verificări Corpul de control va prezenta un raport și așa cum am procedat de fiecare dată voi prezenta public concluziile”, a declarat pe 15 aprilie ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode. 

Concret, 49 de polițiști au acționat în instanță IPJ Sălaj pentru drepturi salariale și au câștigat, dar șeful IPJ Sălaj, Stupar Marius, nu a pus în aplicare recalcularea salariilor. În acest context polițiștii s-au adresat din nou instaței de judecată și au cerut ca șeful IPJ Sălaj să fie obligat să acorde drepturile salariale câștigate.

Magistrații Curții de Apel Cluj au dat câștig de cauză polițiștilor astfel că șeful IPJ Sălaj, Stupar Marius a fost amendat cu 20% pe zi din salariul minim brut pe țară, iar polițiști primesc penalități de 100 de lei pe zi până când hotărârile judecătorești vor fi puse în aplicare.

În această situație bugetul IPJ Sălaj este prejudiciat cu aproximativ 120.000 lei, bani care trebuie luați de la norma de motorină, de la cheltuielile de întreținere, curent, apă, gaz, etc.

Detalii puteți citi în articolul: Procurorii DNA Cluj fac cercetări într-un dosar în care este vizată conducerea IPJ Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *