Modernizarea platoului de marmură și pietonizarea străzii Unirii, în linie dreaptă

M
Cu data de 4 iulie 2022 s-a dat startul oficial la modernizarea platoului de marmură și la pietonizarea strazii Unirii, un proiect de investiții care va face din zona centrală a municipiului Zalău să arate mai bine și să fie în trend cu orașele europene.
Primele activități vor consta în organizarea platoului prin delimitare cu gard din plasă de restul zonei. O altă activitate va consta în strângerea și culegerea mobilierului urban format din banci și coșuri de gunoi și tăierea arborilor din mijlocul platoului.
Prin acest proiect de investiții se va moderniza zona cuprinsă între Instituţia Prefectului Judeţului Sălaj şi Casa de Cultură a Sindicatelor (Piaţa 1 Decembrie 1918), continuându-se pe str. Unirii spre Primăria Municipiului Zalău şi Clădirea Transilvaniei (Piaţa luliu Maniu). De asemenea, se va moderniza Pieța 1 Decembrie 1918 și Pieța luliu Maniu și se va realiza legături pietonale între strada Unirii şi B-dul Mihai Viteazul, din dreptul clădirii ASIROM, pe lângă accesul de serviciu al Şcolii Generale Simion Bămuţiu. Pasajului pietonal existent între strada Unirii şi B-dul Mihai Viteazul se va moderniza prin refacerea pavajului şi acoperirea acestuia cu vele solare cu rol de umbrire şi protecţie împotriva intemperiilor. Nu în ultimul rând curtea de acces la Colegiul Național ”Silvania” se va amenaja la standarde europene.
De asemenea, piețele și zonele nou create vor fi dotate cu mobiler urban: bănci, coşuri de gunoi, rastele pentru bicicleta, cişmele pentru băut apă, fântână arteziană.
Tot prin intermediul acestui poriect se va reabilita și fântâna cu ingerași și se va reabilita/moderniza reţelele de iluminat public, canalizarea pluvială, se va realiza infrastructura pentru reţele de comunicaţii electronice și se va amenaja spatii verzi, inclusiv plantarea unor arbori aleşi şi poziţionaţi în aşa manieră încât să nu afecteze fondul construit existent.
Banii provin din fonduri europene, iar valoare totală a lucrărilor este de 17.512.023,76 lei fără TVA, respectiv 20.839.308,27 lei cu TVA. Durata executării lucrărilor este de 12 luni, de la data emiterii ordinului de începere a lucărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *