Muncitorii de la Citadin mobilizați pentru o noapte lungă de deszăpezire a Zalăului

Compania Citadin aflată în subordinea Primăriei și responsabilă pentru deszăpezirea municipiului Zalău, a făcut bilanțul primelor 24 de ore de luptă cu ninsoarea.

Cei peste 80 de angajați împreună cu utilajele din dotare au folosit peste 200 de tone de sar și 200 de tone de nisip, reușind cu un efort considerabil și multă dăruire să mențină o bună circulație rutieră în oraș, fără incidente.

„Având în vedere ninsoarea abundentă de ieri și care a durat toată noaptea, echipele de muncitori de la SC Citadin Zalău SRL au intervenit prompt începând de ieri, 3 februarie, ora 18.00, cu peste 80 de angajați, respectiv 40 de muncitori de la Secția Salubrizare, muncitori de la Secția Mecanizare și Secția Reparații străzi.

Echipele de intervenție care sunt distribuite pe sectoare au intervenit non-stop, fără oprire, cu prioritate pe arterele principale (porțiunile de drum cu declivitate mare – pantă): zona Ortelec, Stâna, strada Gheorghe Doja, strada Kossuth, strada Voievodul Gelu, urcare spre Spitalul Județean de Urgență și Dealul Aghireș, zona spitalelor, instituții publice, unităților de cult.

Ulterior echipele de intervenție au intervenit și pe drumurile secundare din Zalău (cartiere) pentru ca circulația rutieră și cea pietonală să se desfășoare în cele mai bune condiții.

La acțiunea de deszăpezire s-a intervenit cu cinci răspânditoare de nisip și sare cu lamă, două autobasculante cu care se intervine manual, trei autoutilitare Doca, de asemenea pentru intervenție manuală și un Atv pentru curățarea trotuarelor.
S-au folosit peste 200 de tone de nisip și peste 200 de tone de sare.
În continuare echipele de intervenție sunt mobilizate și vor interveni și astăzi, toată noaptea, pentru a curăța străzile și trotuarele și pentru a preveni fenomenul de polei, având în vedere temperaturile scăzute anunțate. Astfel muncitorii de la Citadin vor interveni cu utilajele din dotare atât pe străzi, cât și pe trotuare, unde se va folosi clorură de calciu.

RECOMANDARE!

Șoferi, circulați cu prudență, sunt totuși condiții de iarnă, dacă adaptăm viteza și mașinile sunt echipate corespunzător, sunt convins că nu vor fi neplăceri în trafic. Tot pentru a evita situații neplăcute, vă rog să tratați cu înțelegere colegii care intervin la deszăpezire și să vă asigurați că nu blocați cu autoturismele efortul nostru de a degaja carosabilul și alte zone de interes public.

Pentru orice problemă întâmpinată Compania Citadin pune la dispoziția cetățeanilor numărul de telefon 0260612837 pentru urgențe sau sesizări.
Vă mulțumim pentru înțelegere și pentru colaborare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *