Municipiul Zalău campiona județului la Recensământul Populaţiei și Locuinţelor

Recensământul Populației și Locuințelor. În municipiul Zalău s-au înregistrat cel mai mare număr de chestionare completate.

Potrivit datelor Direcției Județene de Statistică Sălaj, în perioada 14 martie 2022 – 10 aprilie 2022 (28 zile) la nivelul județului Sălaj sunt înregistrate 37.691 chestionare completate reprezentând 18,23% din populația rezidentă/țintă la momentul de referință.

În municipiul Zalău sunt înregistrate 8215 chestionare completate, cel mai mare număr de chestionare completate la nivelul județului.

În acest sens, va reamintim că în 14 martie 2022, a început autorecenzarea, prima etapă de colectare a datelor de la populație pentru Recensământul Populației și Locuințelor ( RPL 2021) care presupune, în premieră pentru România, două aspecte:

– Autorecenzarea online

– Autorecenzarea online asistată (ARA), pentru îndrumarea persoanelor cu abilități digitale mai reduse.

Fiecare persoană, indiferent de cetățenie, cu reședința obișnuită în România (care trăiește pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puțin 12 luni de zile ) se poate autorecenza în doi pași:

Pasul unul: persoana accesează Platforma de Autorecenzare și completează formularul de pre-înregistrare pentru ea însăși și pentru membrii gospodăriei din care face parte.

Pasul doi: persoana care a făcut pre-înregistrarea și membrii gospodăriei sale (pe care i-a trecut în formularul de pre-înregistrare) vor primi un link la adresa/adresele de mail indicate, fiecare link conducând la chestionarul individual de recensământ; la finalul chestionarului, după completare, se apasă butonul ”Finalizare” și chestionarul completat este transmis în baza de date a recensământului.

Toate persoanele care se autorecenzează trebuie să completeze chestionarul în funcție de situația avută la momentul de referință al recensemântului care este ora 00.00 din ziua de 1 decembrie 2021.

Autorecenzarea este disponibilă populației, în perioada 14 martie – 15 mai 2022 și se poate realiza de pe orice dispozitiv electronic, telefoane inteligente, tablete, laptopuri, desktopuri.

Autorecenzarea online asistată se poate face în spații special amenajate de fiecare primărie fie pe tabletele recenzorilor ARA, fie de pe propriile dispozitive electronice, cu sprijinul unui recenzor.

RPL2021 este primul din România organizat integral în format digital, cu respectarea precauțiilor sanitare impuse de pandemia de Covid-19. Întregul proces al colectării datelor se va desfășura cu asigurarea confidențialității și protecției totale a informațiilor.

România se află la al treisprezecelea recensământ din istorie și al patrulea după Revoluția din 1989.

Pentru informații detaliate privind desfășurarea RPL2021 vă rugăm să consultați www.recensamantromania.ro, site pe care se găsește Platforma de Autorecenzare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *