Municipiul Zalău și alte 13 comune intră timp de trei zile în semicarantină (circulație limitată la ora 20.00)

Într-o conferință de presă susținută ieri seară, mai mulți miniștri din Guvernul Cîțu au comunicat ultimele reguli și măsuri de restricții pe care autoritățile trebuie să le aplice pentru a oprii răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Localitățile în care incidența este peste 4 la mie în ultimele 14 zile, în week-end (vineri, sambata si duminica), circulatia va fi permisa pana la ora 20.00 si nu pana la 22.00. La operatorii economici, activitatea va fi permisa pana la ora 18.00.

Daca incidenta depaseste 7,5 la mie, circulatia va fi permisa pana la ora 20.00 pe toata durata saptamanii. Activitatea agentilor economici este limitata pana la ora 18.00 pe toata durata saptamanii.

Municipiul Zalău are o rată de infectare de 5,32 la mia de locuitori, astfel că noile restricții intră în vigoare din această seară, 26 martie.

Limitarea circulației până la ora 20.00 este valabilă și pentru comunele Letca, Bălan, Carastelec, Sălățig, Gârbou, Hereclean, Crișeni, Meseșenii de Jos, Dragu, Mirșid, Someș-Odorhei, Hida și Zalha în timpul weekend-ului (vineri, sâmbătă, duminică).  Operatorii economici (bar, magazin alimentar, etc.) activitatea va fi permisă până la orele 18.00, iar toate sălile de fitness din Zalău și cele 13 comune se închid începând de azi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *