Muniție neexplodată găsită între localitățile Moigrad și Ortelec

Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Porolissum” al județului Sălaj a executat astăzi o misiune pentru asanarea teritoriului de muniția rămasă neexplodată.

Pe timpul executării unor lucrări de amenajare a unui drum între localitățile Moigrad și Ortelec, un muncitor a descoperit un element de muniție.

Specialiștii pirotehnicieni au identificat, ridicat, transportat și depozitat, în vederea distrugerii, un proiectil exploziv de calibru 100mm, provenit din Al Doilea Război Mondial.

Reamintim cetățenilor că la descoperirea muniției rămase neexplodate, au obligația să informeze serviciile de urgență profesioniste prin apelarea numărului de urgență 112.

După descoperire și anunțare, populația trebuie să adopte un mod specific de comportare față de munițiile neexplodate, fiind INTERZISE: atingerea cu mâna sau cu alte obiecte; ridicarea, transportul și introducerea acestora în diferite încăperi sau locuințe; comercializarea acestora prin agenții de colectare a deșeurilor feroase și neferoase; introducerea munițiilor în foc; topirea elementelor metalice ale munițiilor; folosirea munițiilor pentru improvizarea diferitelor unelte, utilizarea pionerilor și explozivilor provenite din muniții, în scopuri artizanale; demontarea de la muniții a focoaselor sau a altor elemente componente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *